Terug

Zit je in een (elektrische) rolstoel dan zijn er schootskleden te krijgen bij winkels als Kersten, Welzorg en misschien de Thuiszorgwinkel. Je hebt ze in verschillende modellen en kwaliteiten en dus ook prijsklasse, echter gezien dit koude, natte kikkerlandje zou ik een goede adviseren. Je kunt er nl krijgen die waterdicht en winddicht zijn en ook nog eens lekker warm gevoerd zijn, ze kosten echter rond de 100 Euro (afhankelijk van model, kwaliteit en kleur). Ze hebben veel weg van een slaapzak waar je inzit en dichtritst of knoopt (afhankelijk van het model), je hebt ze in korte modellen dwz bedekt alleen de benen of lange modellen die tot aan je taille reiken. FOTO
Die schootskleden zijn ook te krijgen voor scootmobielers. Of het precies dezelfde zijn als voor rolstoelers weet ik niet, maar dat zullen ze je wel kunnen zeggen in de winkel. Je hebt er ook die alleen de bovenkant en zijkanten van je benen bedekken, dus echt een kleed geen soort slaapzak, ik vermoed dat deze modellen voor scootmobielers zijn.

Deze tip kreeg ik van een ME-Patiënte: In de keuken gebruik ik een stakruk. Zelf bedacht, gemaakt door m'n partner. Hij is gemaakt van een onderstel van een bureaustoel (bij het grofvuil vandaan gehaald), daarop een stuk gasbuis (ongeveer 6 gulden) en daarop een zadel (van een gesloopte fiets op straat). Hij is op stahoogte zodat ik prima bij het aanrecht kan, maar niet m'n gewicht op m'n benen heb. De wieltjes zorgen dat ik me met redelijk gemak kan verplaatsen om wat te pakken.
(Noot: Dit is een prima alternatief als je geen trippelstoel krijgt en geen buro-stoel hebt... zie een eerdere tip.)

Er zijn kussens, ook wel zwangerschapkussen of hoefijzerkussen genoemd. Deze zijn in de vorm van een hoefijzer en je kunt ze op allerlei mogelijke manieren gebruiken bv als steun in je rug en tegelijk als kussen tussen je knieën of om je armen en schouders te ondersteunen. Ik gebruik hem voor het laatste, ik lig op deze manier nl veel meer relaxed. Je hebt het met verschillende vullingen bv zand, schuim, hard of zacht. Mijn moeder heeft die van mij zelf gemaakt. Je kunt zo'n kussen eerst uitproberen bij een cesartherapeute. Misschien hebben ze ze ook wel bij de thuiszorg, dat je hem daar eerst leent om uit te proberen. FOTO
Vorig jaar, 2001, heeft onze Swatch telefoon (ook een tip in deze lijst) het begeven en dus waren we genoodzaakt om een nieuwe te kopen. We hebben de Siemens Gigaset 4010 gekocht. Het is best een dure aanschaf maar je hebt wel een telefoon met vele functies, oa intercom op de handset, babyfoon-functie, walkie-talkie, intern bellen etc.
Ik heb sinds kort een nieuw computersysteem; ik heb een 19 inch TFT-beeldscherm wat met een arm aan de muur hangt, de computer zelf (een desktop) ligt een paar meter bij mij vandaan in het tv-kastje. De muis die ik heb noemen ze een trackball, je hebt ze in verschillende uitvoeringen en ik heb ze allemaal geprobeerd. Die wat ik nu heb werkt het fijnste en het makkelijkste, de bal voelt fijn aan en rolt lekker soepel en licht. Het toetsenbordje wat ik heb is klein en licht, zo licht zelfs dat ik hem kan tillen! Ik zet de pc aan dmv op de spatiebalk te duwen. Met dit systeem ben ik niet meer aangewezen op Henk. Eerder met de laptop als ik moest plassen dan moest ik Henk vragen om de laptop weg te pakken, nu duw ik het beeldscherm aan de kant en pak de liggende plasfles om te plassen. Eerder was ik wel eens aan de laptop aan het werken, terwijl Henk weg was... nou dan had ik dus een groot probleem als ik moest plassen, dan kon ik wachten tot Henk thuiskwam. FOTO
De SPD (Sociaal Pedagogische Dienst) kan je evt. helpen met het aanvragen van PGB, thuiszorg, hulpmiddelen bij de WVG of bezwaarschrift indienen bij oa WVG, RIO etc. Ik heb al veel hulp en steun gekregen van de SPD. (noot d.d. juli 2004: De SPD heet tegenwoordig MEE.)
Ik heb altijd graag gepuzzeld, maar sinds ik in 1998 volledig bedlegerig ben geworden gaat dat niet meer. Je moet er tenslotte voor aan tafel kunnen zitten of op de grond kunnen zitten/liggen. Nu heb ik een site gevonden waar je op je pc kunt puzzelen (online, maar ook offline). Ze hebben meer dan 800 puzzels die je elk weer op 32 verschillende manieren kunt maken, bv makkelijk met 6 puzzelstukjes of puzzelstukjes in de vorm van bv de euro of sterren etc tot zelfs moeilijk met 247 puzzelstukjes. Als je offline wilt puzzelen doe het dan als volgt: download een paar puzzels in de manier zoals je ze wilt maken, dan klik je ze naar onder in de taakbalk, laat je pc 's nachts aan als je pas de volgende dag de puzzel(s) kunt/wilt maken. Als je je lid maakt, krijg je iedere dag per e-mail de link naar de puzzel van die dag. Ze hebben echt hele mooie puzzels, neem maar eens een kijkje op www.jigzone.com.

Vervolg

 

Sitemap