Terug

• Kun je niet tegen papier en/of inkt; er zijn katoenen handschoentjes die tenminste iets helpen. FOTO
Indien je pc in de buurt van de tv staat en je hebt een videokaart met tv-out, dan kun je liggend op de bank spelletjes doen of foto’s kijken via de tv. Emailen of chatten gaat helaas niet, omdat de letters te wazig zijn (althans dat was zo een paar jaar geleden).
Kun je niet meer achter de computer zitten voor je emailtjes, laat ze dan uitprinten. Wil je een emailtje schrijven, schrijf dan op papier en laat iemand anders dat typen en verzenden. Heb je een laptop waar je niet mee op internet kunt, laat dan je mailtjes op een diskette zetten dan kun je ze evengoed op je laptop lezen. Zo kun je ook mailtjes schrijven op je laptop en deze dan op de computer over laten zetten, zodat ze verzonden kunnen worden.
Kun je wel telefoneren, maar de hoorn niet lang vasthouden, koop dan een telefoon met intercom en zet die naast je bed neer. (Ik heb een digitale telefoon (Swatch), als ik wil bellen leg ik de telefoon op mijn buik en de intercom heb ik verder weg staan in verband met geluid. Met deze telefoon kun je ook intern bellen als je twee toestellen hebt, wel zo makkelijk als je boven ligt en hulp nodig hebt van iemand die onder is. Het is wel een dure uitgave, maar zeer de moeite waard.)
Kun je soms wel geluid verdragen, maar absoluut geen muziek? Er zijn ook ontspanning-cd’s zonder muziek met bv alleen regen. Dit is echt heerlijk ontspannend, voor zover je je kunt ontspannen.
Kun je helemaal geen geluid verdragen, dan kun je oordopjes proberen.
De oordopjes die ik nu gebruik zijn zgn zwemmersdopjes welke aan je oor worden aangemeten. De meeste zaken die gehoorapparaten verkopen, meten ook dit soort oordopjes aan. Bij mij zijn ze dat aan huis komen doen daar ik er dus niet naartoe kan. Je ligt dan eerst op 1 oor, terwijl in je ander oor een soort gaasje wordt geduwd en daar wordt een soort vloeibare rubber of zo in/op gegoten. Dit moet ff uitharden en dan wordt het met gaasje en al weer uit je oor gehaald, daarna wordt uiteraard hetzelfde bij je andere oor gedaan (ff omdraaien). Normaal bij zwemmersdopjes heb je alleen een soort staafje en wordt het rubber wat over je gehoorgang ligt weggesneden. Omdat ik die oordopjes echter niet voor zwemmen gebruik maar om zoveel mogelijk geluid buiten te sluiten, blijft bij mij wel het rubber zitten wat de gehoorgang afsluit. Op die manier komt er nl nog minder geluid binnen. Af en toe moet je ze ff in wat olie (olijfolie of zo) leggen, zodat ze niet zo uitdrogen. Het beste effect krijg je door het oordopje wat nat te maken (bv met wat spuug) en dan in je oor te stoppen, dan hecht het zich nl vast en trekt het vacuüm waardoor je gehoorgang nog beter wordt afgesloten. Tevens kun je de dopjes hierdoor makkelijker inbrengen. Ik heb ze in het roze gehad tot die door midden scheurde. Ik heb ze ook in het groen gehad, maar hier blijk ik allergisch op te reageren met oa eczeem, jeuk, schilfers en oorontstekingen. Nu heb ik blauwe oordopjes, waarvan het rubber/silicoon (?) op waterbasis is, ze blijven dan ook drijven op water. Het wordt niet vergoedt door het ziekenfonds, maar ja het kost dan ook maar iets van 15 euro en je doet er jaren mee. Het is wel ff wennen met slapen.
FOTO
Kun je niet goed tegen licht, zet dan je zonnebril op, dit is ook rustiger tv kijken.
Kun je helemaal geen licht verdragen, koop of maak dan een oogmasker. FOTO
Kun je geen geuren, kleurstoffen of wat dan ook verdragen? Misschien kun je wel Dermolin-produkten verdragen. Qua haarshampoo bevalt mij het merk Urtekram heel goed, dit is bij sommige natuurwinkels te krijgen. Er is ook een bedrijf in Duitsland wat allemaal produkten heeft zonder parfum en chemicaliën e.d (o.a waspoeder, meubelolie, lippenstift etc). Je kunt op hun website kijken welke producten er zijn. Als je mij een e-mail stuurt, dan krijg je van mij een naam en telefoonnummer van iemand hier in Nederland waar je kunt bestellen. Je kunt ook rechtstreeks op internet bestellen, maar dan betaal je meer aan verzendkosten en als je bestelling aan de grens wordt aangehouden heb je ook nog eens de pech dat er invoerbelasting over geheven wordt.
Als je denkt dat je bloeddruk of hartslag steeds veranderd, koop dan een bloeddrukmeter met hartslagmeter en hou alles bij op papier (is ook makkelijk om dan aan je huisarts te laten zien en dan weet je zeker of het echt veranderd of dat het alleen maar je gevoel is).
• Zo kun je ook een dagboek bijhouden qua je energieniveau of als je allergisch bent voor iets een dagboek van je voeding bijhouden. Schrijf dit wel direct op, want later ben je weer vergeten wat je bv hebt gegeten of hoe je je gevoeld hebt.
• Als je veel tabletten slikt of als je steeds vergeet of je een tablet hebt ingenomen of niet, koop dan een pillendoosje. Ik heb er 1 waar voor iedere dag een apart doosje is en dat is weer onderverdeeld in 4 vakken. Zo kun je ook nog je tabletten indelen voor de morgen, middag, avond of nacht (te krijgen bij de apotheek).
FOTO

Vervolg

 

Sitemap