Terug

Uiteindelijk had ik iemand gevonden die en het huishouden wou doen en mij wou verzorgen. Dit vond ik wel fijn, want nu had ik 1 persoon die alles deed en dus ook maar 1 persoon over de vloer. Helaas liet zij het op het laatste moment afweten en kon ik weer opnieuw beginnen met zoeken. Ik heb uitzendburo's gebeld, maar zij vroegen geld en ze hadden geen ervaring hiermee. Daarna heb ik het arbeidsburo opgebeld en hun wilden gelukkig helpen. Ze hebben een advertentie voor mij geplaatst en de eerste sollicitatieronde gedaan, zodat ik niet mensen over de vloer kreeg die alleen maar nieuwsgierig waren. Uit de mensen die zij geselecteerd hadden, heb ik met een paar een sollicitatiegesprek gehouden en toen bleef er eentje over. Helaas meldde ook zij zich op het laatst af en was ik weer terug bij af. Uit de mensen via het arbeidsburo was 1 vrouw die het huishouden wel wou doen, maar zij had geen ervaring met verzorging.

Inmiddels had ik mijn achterbuurvrouw leren kennen, we wonen op dit adres sinds 1 februari 2000. We moesten verhuizen, omdat de eigenaar van het vorige huis geen aanpassingen in zijn huis wou hebben.
Mijn achterbuurvrouw is verpleegster geweest en zit thuis met een peuter. Zij wilde mij wel verzorgen zolang ik hiervoor nog niemand voor gevonden had. Dus per 1 juli 2000 had ik 2 PGB-hulpen, 1 vrouw voor het huishouden en mijn achterbuurvrouw voor de verzorging. Het klikte zo goed met de achterbuurvrouw dat zij per 1 januari 2001 alles is gaan doen, dus het huishouden en de verzorging.

Zij werkt geheel zelfstandig en dat scheelt mij een hoop energie. Meestal kletsen we eerst ff, voordat ze gaat beginnen. Zij neemt zich ook de tijd als ze mij doet wassen, lekker op haar gemakje, geen gehaast zoals met de thuiszorg. Ik kan me op mijn eigen ritme proberen te draaien waar zij mij mee helpt. Zij past zich aan mij aan qua dingen doen en niet andersom zoals het bij de thuiszorg gaat. Zij wassen je zo snel dat je pas beseft dat je gewassen bent als zij allang weer de deur uit zijn, dit is niet fijn, het is dan net alsof je niet gewassen bent geworden. Nu met mijn PGB-hulp heb ik pas het idee en gevoel dat ik echt en fatsoenlijk wordt gewassen op bed. Als ze merkt dat ik echt heel slecht ben, stelt ze ook voor om te kijken om morgen bv te stofzuigen i.p.v vandaag met de hoop dat ik dat morgen wel kan verdragen. Ik hoef niet steeds van alles uit te leggen waarom iets is of niet kan. Ze zorgt ondertussen al bijna 2 jaar voor me, dus zij kent me ondertussen en ziet aan me wanneer het me teveel is. Ze stelt geen onnodige vragen en ze neemt mijn vergeetachtigheid e.d op de koop toe. Het komt tenslotte geregeld voor dat ik haar bv vraag om iets te doen en dat ik dat de volgende dag weer vraag of diezelfde dag nog. Ze begrijpt het, accepteert het en respecteert het. Oké, helemaal begrijpen zal ze het niet, dat kun je alleen als het jou ook overkomt, maar ze probeert het wel en ze zegt geen dingen zoals 'je moet je er over heen zetten' of 'ik ben ook wel eens moe' etc.

Jawel, ik ben dik tevreden met mijn PGB en ik ben blij dat zoiets bestaat zodat je niet afhankelijk bent van de Thuiszorg.

 

Sitemap