Terug

Normaal zit ik op ongeveer 9-9,5 qua pijn en sinds de morfine (behalve de afgelopen dagen dan) zit ik op 8-8.5 ongeveer. Ik moet nu ff een week alles in de gaten houden en dan moet ik maandag dr. Tisscher weer ff bellen of e-mailen en waarschijnlijk dat ik dan een sterkere morfinepleister krijg voorgeschreven, we zijn tenslotte nog aan het zoeken welke sterkte het beste voor me is. Je hebt 4 sterktes, ik heb nu de lichtste en die geeft 25 mcg per uur af, daarna heb je 50 mcg, dan 75 en de sterkste is 100 mcg per uur.

Mijn huisarts kon het overigens amper geloven dat ik geen bijwerkingen heb van de morfine, dat had hij nog nooit meegemaakt... wel dan ben ik de eerste zei ik. Eerlijk gezegd hoop ik dat hij zich nu voor zijn kop slaat dat hij me niet al jaren eerder morfine had voorgeschreven... misschien had me dat wel heel wat jaartjes in bed gescheeld.

08/02/2004: Eigenlijk moest ik pas vrijdagmorgen de 30ste weer een nieuwe morfinepleister plakken, maar dat redde ik gewoon niet. Ik had zoveel pijn, waarschijnlijk door dat lawaai bij de buren de afgelopen 2 dagen, dat de pijn gestegen was naar 9,5-10. Ik heb dan ook donderdagnacht ongeveer 10 uur te vroeg de morfinepleister vervangen door een nieuwe... ik hield het echt niet meer uit van de zenuwpijnen en dat terwijl ik diezelfde dag, donderdag, ook nog een nieuwe B12-spuit had gehad. Ongeveer een uurtje nadat de nieuwe pleister erop zat begon de pijn weer te zakken, dus blijkbaar is voor mij de lichtste pleister toch te licht. De volgende pleister moest toen dus zondagnacht vervangen worden, maar alweer begon de pijn ongeveer 18 uur eerder langzaam uit te werken en zodoende werd de pleister dus weer te vroeg vervangen. En ook nu weer begon de pijn te zakken ongeveer een uurtje nadat de pleister vervangen was door een nieuwe. Maandag belde ik hier dr.Tisscher over op, ik moest hem tenslotte verslag uit brengen en dus besloot hij om mij een sterkere morfinepleister voor te schrijven, die van 50 mcg per uur dus. Deze heb ik dinsdagavond opgeplakt (uiteraard weer te vroeg) en nu zakte de pijn nog wat minder, maar ja nog ff afwachten hoelang ik van deze pleister baat heb.

Met deze sterkere morfinepleisters is mijn pijn gezakt naar 6,5-7 wat dus al heel wat beter uit te houden is. Ook hoef ik de pleister nu pas na die 72 uur te vervangen. Ik merk wel een aantal uren (ongeveer 10 uur) van te voren dat de pleister minder gaat werken, maar ik hoef de pleister niet eerder te vervangen. Die laatste 10 uur stijgt de pijn naar een 7,5-8 soms met pieken van 9. Maar ja die pieken van 9 kan ook nog komen van de terugval van vorige week (die 2 dagen lawaai bij de buren) plus het feit dat ik ongesteld ben geworden helpt natuurlijk ook niet bepaald mee aan minder pijn.

Gelukkig heb ik wel nog altijd 0,0 last van bijwerkingen. Ja, ik merk dat mijn obstipatie weer wat erger is geworden, dus ik denk dat ik die lactulose van de huisarts maar eens ga uitproberen.
Ongeveer midden van de week wil ik dan ff een verslagje naar dr. Tisscher mailen en dan zien we wel weer wat hij ervan zeg.

Vervolg

 

Sitemap