Terug

30/01/2004: Er is hier al heel lang niet meer geupdate, maar nu krijg ik sinds kort morfine en dus heb ik weer wat te updaten.
Sinds zaterdag 24 januari ben ik begonnen met morfinepleisters. Ik had ze vrijdagavond al in huis, maar ik durfde het toen nog niet. Stel nl dat ik behoorlijk ziek zou worden van de morfinepleister. Ik slaap toch al slecht en dan zou ik dan helemaal niet slapen die nacht, wat dan dus de nacht alleen maar nog langer zou maken. Dus maakte Henk me zaterdagmorgen om 10 uur wakker... gaap wat is dat vroeg, dat is nog midden in de nacht. De reden dat hij me zo vroeg wakker maakte is dat ik dan de hele dag zou hebben om te herstellen als ik behoorlijk ziek zou worden van de morfine. Een half uurtje later plakte Henk me de morfinepleister op mijn bovenarm en... niets, geen enkele reactie! Jippie, ik ben er in ieder geval niet heftig allergisch voor, want dan zou ik er al op gereageerd hebben.
Een paar uur later had ik nog geen last van bijwerkingen, maar wel leek de pijn ietsje minder te zijn. Oh wat was ik blij dat het zo goed ging; geen enkele last van bijwerkingen of allergie en de pijn werd ietsje minder!
's Avonds heb ik er niet meer op geslapen, maar als ik in slaap viel sliep ik wel iets dieper en dat is al heel wat. De volgende dag voelde ik me nog iets beter, ik had tenslotte iets minder pijn, als ik sliep sliep ik iets dieper, ik had weer wat honger en ik had het zelfs iets minder koud! Ik heb het gevoel alsof mijn lichaam iets beter functioneert.
Nu heb ik die morfine van dr. Tisscher gekregen, omdat alle andere pijnmedicatie niet (voldoende) helpt en omdat uit bloedonderzoek blijkt dat mijn endorfine-gehalte bijna nihil is. Volgens dr. Tisscher is dit laatste de reden dat de normale pijnmedicatie niet veel doet en dat dus daarom mijn pijngrens ontzettend laag is. Iedereen heeft sowieso endorfines in het lichaam, die maakt het lichaam zelf aan. Gebruik je iets van pijnstillers, bv tramadol, dan wordt je lichaam geholpen om nog meer endorfines aan te maken. Het feit dat ik ondanks jarenlang dagelijks tramadol-gebruik toch nog bijna geen endorfines in mijn bloed heb zitten, zegt dus eigenlijk genoeg... mijn lichaam werkt niet goed.
Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen weigert mijn huisarts om morfine voor te schrijven. Dit omdat hij van mening is dat morfine alleen voor bv kankerpatiënten is tijdens hun laatste paar dagen en omdat het heel erg verslavend is. Ondanks alle informatie waarin het tegendeel wordt bewezen en ondanks een gesprek met dr. Tisscher, weigert mijn huisarts nog altijd morfine voor te schrijven. Dit is dan ook de reden dat dr. Tisscher zelf het me voorschrijft.

Maandag, de 2e dag van de morfinepleister (een morfinepleister werkt 72 uur), begon ik 's middags toch te merken dat de pleister ver uitgewerkt was; ik kreeg weer meer pijn. De volgende dag echter werd de pijn weer iets minder toen ik de pleister verving door een nieuwe.
Wel lijkt het alsof het nu minder werkt, maar dat kan ook komen doordat ik een terugval heb dankzij de buren. Dinsdagmorgen om 08.45 uur werd nl bij de buren aan de rolluiken gewerkt wat dus een hoop kabaal met zich meebracht. Ik ben dan ook maar meteen met Henk mee opgestaan, daar je onder minder lawaai hoort. Aangezien ze de hele dag bezig zijn geweest heb ik toen ook niet kunnen rusten tussendoor, want ondanks mijn oordopjes was het toch nog een kabaal onder met al dat gehamer en geboor. Helaas begon het de volgende morgen weer opnieuw, maar deze keer was ik te moe en ziek van de vorige dag zodat ik nu niet mee naar onder kon. Het heeft dan ook uren geduurd voor ik me weer kon bewegen en zodoende kwam ik pas om 12 uur onder en voelde ik me uiteraard niet bepaald lekker. Ook die dag kon ik weer niet rusten tussendoor, want alweer duurde het lawaai de hele dag door.
Ik voel me sindsdien dan ook niet bepaald lekker, heb het weer behoorlijk koud en de pijn is minder gezakt ondanks de morfine. Ik vermoed dan ook dat het door de afgelopen dagen komt en niet omdat ik alweer gewend ben aan de morfine.

Vervolg

 

Sitemap