Terug

Toen ik afgelopen woensdag, 22 mei, klaar was met mijn site updaten overkwam me iets heel raars – het is heel moeilijk uit te leggen – het was net alsof ik tussendoor af en toe wegviel; dit heeft 3,5 uur geduurd. Ik was met mijn moeder aan het bellen omdat ik me heel raar voelde en ik vroeg haar of ze me misschien per ongeluk iets verkeerd te eten had gegeven – het was net alsof ik hartstikke dronken was. Uiteraard had ik niets verkeerds gegeten, dus daar lag het niet aan. Blijkbaar viel ik tijdens dat telefoontje weg. Henk was niet thuis, dus heeft ze mijn buurvrouw gebeld en die is snel gekomen.
Zij zei dat ik heel raar deed, alsof ik doordraaide en tussendoor viel ik steeds weg en het leek wel alsof ik afwezig was zei ze. Het ene moment dacht ze dat ik er weer was en dat het nu weer oké was en het volgende moment was ik weer weg. Ik herhaalde steeds dingen die ik al gezegd had.
Voor mij leek het alsof de tijd heel langzaam verstreek – in slowmotion – en iedere keer dat ik wegviel zag ik een flits voor mijn ogen; ik had het gevoel dat ik steeds ff flauwviel of misschien in slaap viel ofzo. Ik zal hieronder proberen te beschrijven hoe het ging:

< flits >
Wat was ik ook alweer aan het doen of denken of zeggen? O ja, ik was een plaatje aan het bewerken op de pc. Wat wilde ik daar ook alweer mee doen? O ja, ik wilde ... euh nou weet ik het niet meer? Ik voel me raar, wat is er aan de hand? O ja, dat plaatje...
< flits>
Euh, wat is er gebeurd? Lijkt wel alsof beeld nu anders is, dat ik anders zie. Wat doet die telefoon op mijn bed? O ja ik wilde mam bellen, of heb ik die nou al gebeld... ik weet het niet meer. Ik was toch met iets bezig? Wat was dat ook alweer?
< flits >
Linda, wat doe jij hier? Ben je al lang hier? Wat, heb ik mam gebeld?! Wat is er aan de hand? Ik voel me zo raar. Wacht eens ff, ik was toch iets anders aan het denken of doen of zeggen? Joyce, ik ga Joyce bellen, zij gebruikt ook marihuana misschien weet zij wat dit is?
< flits >
O ja, ik wilde een plaatje bewerken. Nee, ik wilde iets anders of ik was iets anders aan het doen... maar wat was dat ook alweer? Ik snap er niets van. Ik meen toch dat ik met iets anders bezig was of wilde ik dat, maar heb ik het nog niet gedaan?
< flits >
Ik wilde mam bellen, geloof ik, want waarom ligt anders die telefoon hier??? Ik snap er niets van. He, Linda, wat doe jij hier, ben je er allang? Wat wilde ik ook alweer doen? Ik weet het niet meer.
< flits >
Ik wilde Joyce bellen... of heb ik dat al gedaan? Ik weet het niet. Nou ja, ik bel Joyce maar, zij weet wel of ik al gebeld had... maar waarom wilde ik haar ook al weer bellen?? Wat was er ook al weer?
< flits >
Ik was een plaatje aan het bewerken. Hoe moet ik dat ook alweer doen? Euh, heb ik dat niet al eens eerder gedacht? Ik snap het niet.
< flits >
Joyce bellen. Hoi Joyce, ik voel me raar...

En dan volgt er een heel raar gesprek, wat ik niet na kan vertellen, maar mijn hulp die er bij stond ook niet... zo onsamenhangend sprak ik en tussendoor viel ik ff weg.
Joyce vond het ook een heel raar gesprek en had in de gaten dat er iets niet klopte, ook zij merkte dat ik tussendoor ff wegviel. Dat zijn dan dus 3 mensen die gemerkt hebben dat ik tussendoor wegviel: mam, Linda en Joyce.
Het was heel raar en verwarrend en ik snap het nu nog steeds niet. Diezelfde dag kwam toevallig de huisarts, maar toen was het al veel minder. Hij wist ook niet wat het was; het kon een migraine-aanval zijn maar het kon ook een vertraagde werking van de medicinale cannabisthee zijn die ik ongeveer 2 uur daarvoor had gedronken. ’s Avonds was ik nog steeds verward en lukte schrijven me dus niet echt, met moeite heb ik wel mijn site geupdate – dat had ik me nu eenmaal voorgenomen en dan gebeurt dat ook.

Het is nu zondag, 26 mei en ik voel me nog steeds raar in mijn hoofd. Ik ben erachter gekomen dat ik dit al vaker heb gehad. Ik vond het ook bekend aanvoelen, maar wist niet meer van wanneer. Nu houdt ik in een schrift bij hoe ik me voel en wat ik gedaan heb op een dag en dus heb ik dat schrift doorgebladerd en zo ben ik bij 3 datums gekomen waar me hetzelfde is overkomen alleen minder extreem. Hierdoor weet ik dat het niet van de marihuana kan zijn, want de eerste datum is 6 maart en toen gebruikte ik nog geen marihuana. Wat wel mogelijk is is dat de marihuana het versterkt heeft...
Ik heb nog steeds dat rare warme elektriciteits-gevoel in mijn hoofd.
!Als iemand weet wat dit was en/of waar het door veroorzaakt wordt, dan hoor ik dat heel graag!

Vervolg

 

Sitemap