Terug

Nadat ik maandagmorgen de laatste tegretol had ingenomen, voelde ik me dinsdag al stukken beter... zo goed als alle klachten waren weer bijna op het normale nivo. Ik zeg 'normale nivo', omdat ik al die klachten normaal ook heb alleen minder hevig. Ook heb ik van dinsdag op woensdag weer een beetje kunnen slapen. Woensdagmorgen ben ik dan weer met tegretol begonnen en ik had weer gelijk alle klachten terug. Dinsdag was ik niet meer ongesteld en woensdag kreeg ik weer een bloeding, het gaat dus precies hetzelfde als de vorige keer.
Morgen moet ik de huisarts weer bellen, ben benieuwd wat hij gaat zeggen. Nu maar hopen dat de bijwerkingen niet te hevig worden en van voorbijgaande aard zijn, dan wil ik de tegretol wel blijven slikken als die inderdaad helpt tegen de pijn maar dat is nu nog niet te zeggen.

Ik heb gisteren gesproken met de huisarts en we hebben besloten dat ik de tegretol (carbamazepine) blijf innemen zolang het gaat qua beroerdheid e.d. Wordt het te erg dan kan ik onmiddellijk stoppen zonder af te bouwen. Ik merk echter dat het vandaag al iets beter gaat met de bijwerkingen, dus ik vermoed dat ik volgende week kan gaan beginnen met het opbouwen van de tegretol. We hebben afgesproken om begin volgende week weer contact te hebben.

Eerst probeerde ik zo lang mogelijk te wachten met het innemen van tramadol, met als resultaat dat ik uren lag te huilen, hallucineren, hyperventileren, tussendoor flauwvallen en te creperen van de pijn, tevens had ik ook braakneigingen. Henk kwam dan geregeld met de tramadol, maar ik weigerde die in te nemen... ik wil tenslotte zo weinig mogelijk troep slikken. Dit was echter ook niet te doen, ik wachtte TE lang met het innemen van de tramadol waardoor het nog langer duurde voordat het eindelijk eens een beetje ging werken. Ik slik nu dan ook 3 tramadol per dag op vaste tijden en nu is de pijn eindelijk een beetje uit te houden, hoewel de pijn wel al een paar uur voor het innemen van de tramadol weer behoorlijk begint op te steken.

Maandag 4 februari heb ik weer contact gehad met mij huisarts. Hij was blij dat ik nog steeds de tegretol slikte en het nog steeds wou proberen. Omdat de klachten niet weg zijn, wil de huisarts wachten met het opbouwen van de tegretol tot de klachten minder zijn geworden of helemaal weg zijn. We hopen dat we eind van de week of begin volgende week kunnen gaan opbouwen. De klachten die ik nu nog heb van de tegretol zijn: beroerd, misselijk, duizelig, buikpijn cq krampen, trillen, niet kunnen slapen, malen in het hoofd, keelpijn (voelt aan als keelonststeking), vieze smaak in de mond, hoofdpijn, nekpijn, nat van het zweet en dan weer rillen van de kou, wazig zien, onregelmatige hartslag, bewustzijnsdalingen. Nogmaals; al deze klachten heb ik normaal ook, maar dan minder vaak cq minder hevig. Wel heb ik geen last meer van een opgeblazen gevoel en plas ik dus weer net zo veel/vaak als normaal... en dat is heel wat keertjes op een dag. Ook heb ik gelukkig geen last meer van bloedingen. Ik merk wel dat ik sinds de tegretol iets beter dingen kan onthouden, dus de tegretol doet wel iets. Ik slikte voor de tegretol al jaren rivotril en volgens mijn huisarts kun je van langdurig gebruik van rivotril een minder goed werkend geheugen krijgen. Nou dat is dan wel te merken, ik kan nu soms dingen onthouden die mijn pgb-hulp tegen me zegt. Ik kan nu zelfs na jaren eindelijk de was-routine enigszins onthouden. Mijn hulp wast me sinds juli 2000 op bed (daarvoor de thuiszorg en daarvoor Henk) en ik heb nu eindelijk een beetje door wanneer ik me moet omdraaien. Ik betwijfel of mijn geheugen weer als vroeger zal worden, daar ik voor de rivotril al last had van mijn geheugen. Het concentreren is nog altijd even hopeloos... misschien (hopelijk) komt dat nog.
Sinds dinsdag zijn helaas al mijn klachten verergerd en vrijdag besluit ik om de huisarts maar weer te bellen.

Woensdag 13 februari wil de huisarts komen om dan oa te bekijken of we stoppen met de tegretol of dat we gaan opbouwen, afhankelijk van hoe mijn klachten tegen die tijd zijn. Aangezien ik me van temazepam 10 mg altijd heel slecht ga voelen, mocht ik dit weekend éénmalig 1 rivotril 0,5 mg nemen in de hoop dat ik dan eindelijk eens wat kon slapen. De huisarts vond het niet verstandig om het slaapmiddel wat ik in 1999 1 maal gebruikt heb, weer te proberen daar ik daar toen strontzat van werd (zie 'Hoezo slaapprobleem?!'). Gelukkig maar, want dat zag ik ook niet zitten om weer te proberen. Ik heb dankzij de rivotril van 03.00 tot 11.00 uur geslapen... jippie!!!!
Ook de volgende nacht had ik nog een beetje profijt van de rivotril, daarna was het echter weer hetzelfde. Zondag en maandag waren de bijwerkingen weer op normaal nivo, maar maandagavond kwamen de bijwerkingen weer terug en nu nog heviger.

Vervolg

 

Sitemap