Terug

Het is vrijdag 4 januari 2002, vanavond wordt mijn site geupdate, dus hier nog even een laatste aanvulling. Wat mijn gewicht is weet ik niet. Sinds die 46,8 kilo lukt het me ook niet meer om met hulp heel even te staan, zelfs niet dat ff voor de weegschaal. Ik vermoed echter dat ik nog wat meer afgevallen ben, ondanks de vreetdagen met kerst en oud op nieuw.
Sinds de laatste keer dat ik hier geschreven heb, 14 december 2001, gaat het met mij nog slechter. Ik heb een 2-3x per week een epileptische aanval gevolgd door urenlange volledige verlamming en soms ook weer verkramping van mijn ademhalingsspieren waardoor ik het gevoel krijg dat ik stik (dit is absoluut geen pretje!). Hierdoor ben ik genoodzaakt om de anti-epileptica (rivotril) te verhogen. Door deze epileptische aanvallen heb ik weer meer pijn. Deze pijn houdt 4 dagen aan voordat het pijnniveau weer normaal is, echter dan heb ik alweer een nieuwe aanval gehad en zodoende blijft de pijn dus nog hoger wat me uiteraard nog meer beperkt.
Sinds de neurontin verhoogd is naar 1200 mg per dag heb ik nog meer last van spierspasmen... misschien is dit de oorzaak voor de epileptische aanvallen, alleen neurontin is ook een anti-epileptica...
Komende woensdag 9 januari heb ik weer contact met mijn huisarts, ik ben benieuwd wat hij ervan zegt. Ook wordt er weer bloed geprikt voor bloedarmoede, vitamine B12 en cholesterol.
Uiteraard houd ik jullie hier op de hoogte.

Er is afgesproken om de neurontin maar weer af te bouwen aangezien het niet werkt bij mij. Ik moet 4 dagen 2x neurontin 400 mg nemen, daarna 1 week 1x neurontin 400 mg en dan helemaal weglaten.
Ik ben nu van de neurontin af en dat is zonder problemen gegaan. Ook de pijn is niet verergerd, dus het is duidelijk dat de neurontin bij mij gewoon niets doet.
Wel had ik voor het afbouwen al meer pijn en door mijn reis naar Maastricht (zie 'Dr. van Montfort') heb ik nog meer pijn gekregen. Ik kan het dan ook niet uithouden van de pijn, de diclofenac en 1 tramadol is niet meer afdoende en dus slik ik weer meer tramadol... 2-3 tramadol per dag.

De resultaten van mijn bloedonderzoek zijn inmiddels binnen; mijn cholesterol is weer wat omhoog gegaan, maar niet verontrustend, mijn vitamine B-12 gehalte in het bloed is weer gedaald onder het minimum en dus maar direct een spuit en mijn bloedarmoede is net als anders iets aan de lage kant, maar die hebben we nooit hoger gekregen.
Ergens in je lichaam (lever en maag?) wordt een bepaalde stof aangemaakt, die ervoor zorgt dat je lichaam vitamine B12 uit het voedsel haalt. Deze stof wordt bij mij blijkbaar niet voldoende aangemaakt, waardoor het vitamine B12-gehalte in mijn bloed (zonder toediening van injecties) daalt. Ik zal dus voor de rest van mijn leven injecties nodig hebben, maar dat vind ik geen probleem.

Vervolg

 

Sitemap