Terug

16/10/2003: Nadat ik een verslag over hoe het ging met de vitamine B12 naar dr.Tisscher had gemaild, kreeg ik een mailtje van hem terug waarin hij me aanraadde om een interval aan te houden van 5 à 10 dagen. Tevens schreef hij het volgende:
"dit betekend dat je een stoornis hebt van het sulfiet oxydase hetgeen t.g.v. een afwijkende 'Michaelis constante' een torenhoge concentratie nodig heeft van Vit. B12 en of Molybdeen".
Later schreef hij mij als uitleg het volgende:
"Sommige enzymen kunnen hun werk alleen doen indien een vitamine of mineraal eraan heeft vastgehaakt. Het werkt als een graafmachine waarvoor een machinist nodig is.
Indien het enzym een ander soort "oog" heeft door de genetische aanleg/variatie en te groot is dan spoelt een vitamine door het oog heen en kan zich er niet aan vasthaken. Dan heb je meerdere (hogere dosis) of een bosje (torenhoge dosis) van vitaminen nodig om het oogje vol te proppen. Hierna kan het enzym pas werken."

Ik had tevens een kopie van mijn email naar mijn huisarts gemaild en de reactie van dr.Tisscher aan hem doorgemaild. Mijn huisarts was echter net die week met vakantie en dus heb ik toen op eigen houtje (na de mail van dr.Tisscher) afgelopen woensdag, 8 oktober, ook een B12-spuit laten zetten. En zoals verwacht ging ik me weer beter voelen.

Afgelopen maandag 13 oktober was mijn huisarts weer terug en dus belde ik hem om te vragen of hij mij, zoals dr.Tisscher al voorstelde, vaker B12 wilde voorschrijven. Hij wil echter eerst uitzoeken of zoveel en zovaak B12 geen negatieve effecten/bijwerkingen kan hebben. Dit betekend dus dat ik zijn beslissing moet afwachten en daar ik geen spuiten meer heb deze week geen B12 krijg.
Ik had dit wel al gedacht, want hij deed al moeilijk over eens in de 2 weken een B12-injectie.
Ergens geef ik hem wel gelijk dat hij er eerst meer over wil weten, maar aan de andere kant merk ik duidelijk een positief effect van de B12 en dus ontzegt hij mij eigenlijk een 4-tal betere dagen per week en misschien zelfs wel een verbetering op lange termijn.
Ik wacht dan ook even zijn reactie af (hij belt me zodra hij meer weet) en anders neem ik contact op met dr.Tisscher of hij me de B12 wil voorschrijven.

26/11/2003: Inmiddels weet ik dat mijn huisarts niet achter het idee staat om eens per week een B12-injectie voor te schrijven, daar ik volgens hem niet een dusdanig tekort heb dat ik die injecties zo vaak nodig heb. Hij heeft dit overlegd met een internist hier in het ziekenhuis en aangezien hij de gedachte van mijn huisarts bevestigde is mijn huisarts dus tot bovenstaande conclusie gekomen. Ook de internist denkt dat ik geen PA (pernicieuze anemie) heb, omdat ik nog te jong ben voor deze aandoening en omdat ik geen ernstige bloedarmoede heb. Volgens de site over PA zijn deze dingen echter achterhaald, maar ja daar is mijn huisarts het niet mee eens en dus weigert hij me vaker B12 voor te schrijven. Ook het feit dat ik me zoveel beter voel na een injectie is voor hem geen reden om het te proberen. Hij is huisarts en wil niet experimenteren en als ik dat perse wel wil dan moet ik maar naar iemand gaan die dat wel wil en doet.
Inmiddels heb ik dus dr.Tisscher gemaild met de vraag of hij me de B12 wil voorschrijven.
Ik heb hier nog niets opgehoord, maar het wordt dus wel nog vervolgd.

Vervolg

 

Sitemap