Terug

28/08/2004: Inmiddels hebben ze me bloedgeprikt en heb ik daarna mijn B12-prik weer gehad. Ik merk niet veel verbetering deze keer, maar dat komt doordat er iets gebeurd is waardoor ik toch al behoorlijk achteruit ging. Ik denk wel dat de terugval door de B12 minder erg is dan hij normaal zou zijn geweest, dus op die manier heeft het toch wat voor me gedaan. Ik heb mijn huisarts nogmaals gevraagd om vaker een B12-spuit te krijgen, maar hij vind dit nog altijd geen goed idee. Daarop heb ik dr. Tisscher gebeld en verteld dat ik sinds kort een positieve reactie merk op de B12-injecties. Het duurt wel maar 4 dagen en dan wordt het langzaam weer minder om vervolgens 2 weken na de injectie helemaal te zijn uitgewerkt. Naar mijn mening tenminste, want dan krijg ik weer last van oa tintelingen in handen en voeten en dan breken ook vaak die hevige zenuwpijn-aanvallen weer door. Dr.Tisscher zei toen al meteen dat dat dus inhoudt dat ik iedere 2 weken een injectie moet hebben. Toen ik zei dat mijn huisarts hier niet aan mee wilde werken zei hij dat hij daar met mijn huisarts wel over wilde praten en anders zou hij me de B12 voorschrijven. Toen ik zei dat ik van dr.v.Montfort die zuigtabletjes had gekregen om te proberen en hoe mijn reactie daarop was, zei hij dat ik eens moest proberen om te wachten met die zuigtabletjes tot het effect van de B12 weer ver weg is. Het kan nl zijn dat ik toen een soort overdosis kreeg (injectie en vlak daarna die tabletjes), waardoor mijn lichaam zo reageerde. Dit ga ik nu dus eerst proberen en dan bel ik dr. Tisscher weer op om te bespreken hoe we het verder gaan aanpakken of wel die zuigtabletjes erbij of 2x per maand een B12-injectie.
Dr. Tisscher denkt overigens dat ik nu pas reageer op de B12, omdat mijn lichaam eerst al die tijd moest ontgiften. Nu ik nl niets meer van E-nrs gebruik en niet meer (althans zo min mogelijk) in contact kom met chemicaliën als bv parfum e.d. heeft mijn lichaam eindelijk de kans om te ontgiften. Vitamine B12 helpt nl ook ontgiften en nu er niet meer ontgift hoeft te worden kan mijn lichaam de B12 eindelijk gebruiken.
Ik ga nu dus eerst nog die zuigtabletjes proberen en werkt dat niet dan krijg ik in het vervolg 2x per maand een B12-prik. Wel zal ik vermoedelijk nog naar dr.Tisscher moeten, deze keer in Hoogerheide, daar is het geurvrij. Ik moet eerlijk bekennen dat ik behoorlijk tegen die rit opzie, maar ja...

31/08/2003: De uitslag van het B12-onderzoek is binnen en is oke, het is nl 1248 en het moet boven de 200 zijn. Het rare is dus wel dat ik ondanks die hoge uitslag toch typische B12-symptomen heb zoals bv tintelingen in handen en voeten. Gelukkig wil de huisarts nu wel 2x per maand een injectie geven om te proberen en te kijken of ik hierdoor verbeter. Ook is hij nu eindelijk bereid om me te leren zelf te injecteren. Hij heeft wel gezegd dat hij het voor een tijdje wil proberen, maar niet te lang, maar ja dat is tenminste iets en daarna kan ik alsnog kijken en evt dr.Tisscher vragen.

02/10/2003: Ik heb hier al een poosje niet meer geschreven, omdat het niet echt best ging. Het is erg afwisselend geweest; het ene moment redelijk en het volgende moment instortings-gevaar. Wel moet ik zeggen dat de redelijke momenten beter zijn dan daarvoor, dus vermoedelijk doet de B12 toch wel iets. De instortings-momenten daarentegen zijn ook erger dan daarvoor. Ik hoop dus maar dat die redelijke momenten een voorbode zijn van betere tijden/momenten. Dus dat die redelijke momenten steeds vaker en nog beter zullen worden en die instortings-momenten steeds minder vaak en minder erg zullen voorkomen.

Vervolg

 

Sitemap