Vitamine B12

19/07/2003: Sinds ik bij dr. Tisscher onder behandeling ben kan ik weer een paar stappen lopen, de afgelopen 2 maanden kon ik echter weer helemaal niet meer lopen.
Nu krijg ik normaal maandelijks een vitamine B12-injectie omdat mijn lichaam geen B12 opneemt uit de voeding, maar die had ik nu al 1 of 2 maanden overgeslagen. Ik weet niet waarom, misschien omdat ik te moe was om er aan te denken of zo.
In ieder geval ging het lopen dus steeds slechter en minder tot ik dus op een gegeven moment nog niet 1 stap meer kon zetten en voelde mijn benen behoorlijk rot aan, ook was het alsof ik mijn benen en voeten niet goed voelde.
Ik wist maar niet waar het van kon komen en toen viel me ineens in dat ik al een paar maanden geen B12-spuit meer had gehad, dus misschien dat het daarvan zou zijn????
Ik heb de huisarts toen gebeld en gevraagd om weer en B12-spuit en nog eens ff bloed te prikken voordat de B12-spuit gezet werd. Afgelopen donderdag zijn ze me komen bloedprikken. De vrouw had ontzettend veel parfum op. De hele dag was ik dan ook ontzettend moe en had ik ontzettend veel pijn, alleen weet ik niet of dit van de parfum is of van het bloedprikken zelf. Op zo'n moment is het erg vervelend als je een geheugen als een zeef hebt, want ik kan me niet herinneren hoe ik me de andere keren heb gevoeld na het bloedprikken. Die donderdag heb ik in ieder geval alleen maar gelegen, gerust en geslapen.
Gisteren (vrijdag), de dag na mijn B12-injectie, echter voelde ik me ineens stukken beter: de pijn is veel minder, ik kan zelfs weer wat lopen (ik heb gisteren al meer gelopen dan de afgelopen 2 maanden), ik ben minder moe en mijn hoofd werkt weer beter (ik kan weer denken en schrijven/mailen).
Nu vermoed ik dat dit door die B12-injectie komt, maar zeker weten doe ik het niet. Het is in ieder geval de eerste keer sinds ik die B12-spuiten krijg (sinds 1998) dat ik een duidelijke verbetering voel... toeval????
De uitslag van het bloedprikken heb ik pas over 10 dagen, helaas is mijn huisarts nu met vakantie waardoor ik moet wachten tot 11 augustus. Wel weet ik al dat mijn Hb wat aan de lage kant is, maar ja ik heb altijd al lichtelijk last gehad van bloedarmoede dus dat wil nog niet zeggen dat mijn B12-gehalte ook te laag is.
Ik ben in ieder geval heel benieuwd wat mijn B12 was en ik ben nog benieuwder of ik de volgende keer ook weer wat merk van die B12-injectie.

18/08/2003: Volgens dr.v.Montfort reageer ik nu op de vitamine B12-injectie, omdat mijn lichaam wat beter functioneert. Ik heb dan nu ook B12-zuigtabletjes gekregen waar het enzym inzit om de B12 op te nemen en foliumzuur. Dit in de hoop dat ik er dan positief op reageer, maar helaas niet. Ik ben begonnen met een halve en de dag daarna ook weer een halve. Daar dit goed ging heb ik de 3e dag een hele tablet genomen en ook de 4e dag. Vanaf de 5e dag echter staan me die tabletjes ontzettend tegen en wordt ik al misselijk als ik er aan denk dat ik ze moet innemen en dat terwijl ze eigenlijk heel lekker zijn. Blijkbaar dus een teken dat de tabletjes toch niet goed zijn voor mijn lichaam.

Helaas is het prikken op mijn B12-gehalte helemaal fout gelopen, degene die me nl is komen prikken is vergeten om me voor B12 te prikken. Nu wordt ik komende donderdag opnieuw daarvoor geprikt en daarna kreeg ik dan weer een B12-injectie, want zo te voelen heb ik er weer eentje nodig. Ik baal echt dat het mis is gegaan, want de vorige keer heb ik zo'n groot verschil gemerkt voor en na de B12 spuit! Ik ben benieuwd of ik deze keer weer zo'n verschil merk.

Vervolg

 

Sitemap