Terug

25/02/2003: Ik ben met de tramadol toch maar weer omlaag gegaan, want ik kreeg weer behoorlijke last van voedselaversie. Ik gebruik dan nu 2 tramadol en dat is wel te doen, qua pijn is het vol te houden en met deze dosering heb ik geen last van voedselaversie.

Ik heb besloten om geen depyrrol (kind) te gaan gebruiken voor de HPU, dit omdat het niet echt nodig is (ik heb tenslotte niet echt HPU) en omdat mijn verzekeraar (Stad Rotterdam) alles wat ik gebruik uit het pakket heeft gegooid en dus moet ik nu alles zelf gaan betalen. Omdat ik hier niet het geld voor heb (ik heb tenslotte maar een WAO'tje), heb ik al besloten om de acclysomadine te laten vallen, deze kost tenslotte bij de Roode Roos bijna 75 euro voor 30 dagen... peperduur dus. Ik heb aan dr. v. Montfort nog gevraagd wat ik nog meer zou kunnen weglaten en hij noemde Xaya (stabiliseert de bloedsuikerspiegel) omdat ik toch ook chroom gebruik wat eigenlijk hetzelfde doet en veel goedkoper is. Ik hoop maar dat ze de EPD wel blijven vergoeden, want het zou toch kl*te zijn als ik die ook moest laten vallen. Ik heb wegens mijn ziekte toch al ontzettend veel onkosten, omdat mijn eten biologisch moet zijn... wegens mijn genafwijking kan ik nl geen gewoon eten (wat vol zit met allerlei chemicaliën, E-nrs e.d.) verdragen. En dan nog eens het mineraalwater wat ik drink en waar mijn eten in gekookt moet worden wegens allergie voor kraanwater, ook dit kost me per maand minimaal 35 euro en iedereen weet dat biologisch eten niet bepaald goedkoop is. Je kunt uiteraard dergelijke dingen proberen af te trekken van de belasting, maar je moet het wel voor een heel jaar voorschieten en daar zit dus het probleem. Maar ja, ik ben niet de enigste met dit probleem, bijna alle chronisch zieken en gehandicapte mensen hebben dit probleem... tenminste diegenen die van een WAO of bijstand rond moeten komen en dus niet rijk zijn.
Ik hoop maar dat, doordat ik nu medicijnen/supplementen moet laten vallen, ik niet weer achteruit ga. Dat zou ik echt vreselijk vinden, vooral nu ik langzaam wat vooruit aan het gaan ben. Ik moet er niet aan denken, bah! Ik denk dat ik het dan toch wel voor gezien hou. Ben je net lekker een beetje vooruit aan het gaan en dan pakken ze dat van je af door alles uit het pakket te gooien en dus kan jij het niet meer betalen en ga je misschien weer achteruit! Dit is toch echt wel schandalig!!!! We gaan hier steeds meer richting Amerika. Ja sorry hoor, maar ik kan me hier vreselijk kwaad om maken. Het maakt me tevens angstig dat ik misschien hierdoor weer terug bij af geraak zoals het was in juli... brrr, wat een enge gedachte.
En dan ook nog al dat gedoe rondom de WAO, wie weet pakken ze dat straks ook nog van me af en wat dan... ?!

Dr. Tisscher stopt per 1 maart in het ziekenhuis in Den Bosch, nu zou ik naar Eindhoven kunnen gaan (dat is dichterbij), maar dit is een zelfstandige kliniek en dus moet je het vooruit betalen en maar afwachten of je het vergoedt krijgt. Dr. Tisscher werkt ook nog een paar dagen per week in het ziekenhuis in Veghel en dus ga ik daar maar een afspraak maken, dat hoef je tenminste niet vooruit te betalen.
Eigenlijk had ik een afspraak moeten maken in februari, maar omdat ik toen ook de EPD heb gehad en ik daarom een paar weken weg moet blijven van geuren wordt het dus maart... als ik er dan tenminste terecht kan. Ik was van plan om vanmiddag te bellen voor een afspraak, maar zoals gewoonlijk ben ik het dus weer vergeten... dan maar vrijdagmiddag bellen.

Vervolg

 

Sitemap