Terug

Ik wacht nu nog even met die tabletten uitproberen, omdat ik van Lia Metz van Medivera een buisje heb gekregen waar ik mijn plasje in moet doen voor een HPU-test. Ik heb nl een vragenlijst van haar ingevuld en de uitslag was dat ik zeer waarschijnlijk ook HPU heb. Ik krijg steeds meer afkortingen achter mijn naam.
HPU is een erfelijke stofwisselingsziekte. Op deze site vind je meer informatie en hier kun je ook een vragenlijst vinden.

Ik heb het sinds donderdagavond heel erg koud en gisteren, vrijdag 22 november was het nog erger. Vanmorgen is me ingevallen hoe dit kan komen... i.v.m die HPU-test moet ik een paar dagen stoppen met mijn supplementen (pijnstillers kan ik niet zonder) en sinds woensdag/donderdag ben ik dus overal mee gestopt (behalve de pijnstillers dan). De magnesium blijkt dus toch te helpen tegen mijn kouwelijkheid!

Donderdag 28 november heb ik de nieuwe tabletten nalorex uitgeprobeerd... en daar is het ook bij gebleven. Ik heb maar een kwart tabletje uitgeprobeerd, maar ik wist al snel genoeg.
Ik kreeg meer pijn in mijn spieren en gewrichten, steken in mijn spieren en gewrichten, hoofdpijn, ontzettend moe, erge dorst, ijskoud, duizelig en ik voelde me heel raar en onrustig. Ondanks dat ik ontzettend moe was van die tabletten kon ik toch niet stil blijven liggen of zitten, omdat ik er ook ontzettend onrustig van werd. Alle klachten hebben een paar uur aangehouden voor het eindelijk wat minder werd. Maar de klachten als pijn, moeheid en vaak plassen hebben nog dagen aangehouden... het was dus weer over met de nachtrust. Ik heb zelfs van de pijn meer tramadol moeten slikken terwijl de bedoeling van die nalorex juist was dat ik minder pijn zou hebben... dus niet. Voor mij dus geen nalorex meer.

Daar dr. Tisscher me heeft aangeraden om de tramadol te verhogen, ben ik dat dus aan het doen. Momenteel zit ik op 4 tramadol per dag; 2 's morgens en 2 's avonds... op deze manier hoef ik niet de wekker te zetten om daarvoor wakker te worden. Ik merk naast minder pijn ook dat mijn hoofd wat helderder is geworden. Over een week wil ik de dosis verhogen naar 5 tramadol, mocht dat te veel zijn dat ik bv suf wordt, ga ik uiteraard terug naar 4. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan.

De uitslag van de HPU-test heb ik ook binnen; de waarde die getest wordt is bij mij 0.96 nmol/l.
Met deze waarde val ik binnen de categorie 'HPU aanwezig; dragerschap', wat zoveel wil zeggen als dat ik niet echt HPU heb, maar dat wel de klachten aanwezig kunnen zijn en dat ik HPU kan doorgeven aan mijn kinderen. Ik zou evt. hiervoor medicijnen kunnen gebruiken zoals depyrrol (kind), ik weet echter nog niet of ik dit ga gebruiken... ik ben nu tenslotte bij 2 specialisten onder behandeling en daar krijg ik ook al medicijnen van.

Dit was de laatste update voor dit jaar, maar uiteraard ga ik volgend jaar gewoon verder... dus kom nog eens terug. Ik wens je hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

Vervolg

 

Sitemap