Terug

Toen moest ik nog even gaan laten bloed prikken (lactaat, zink, molybdeen en pyruvaat), de uitslag van het vorige bloedonderzoek was nl binnen en hij vertrouwde de molybdeenuitslag niet... die was nl 228,2 terwijl het de keer ervoor maar 4,2 was en volgens hem was het niet mogelijk dat het zo snel was gestegen. De zink was nu 18,7 en dat was wel normaal.

Uit het genetisch onderzoek blijkt trouwens dat 1 gen helemaal afwezig is en dat een ander gen niet goed werkt. Vermoedelijk heb ik deze afwijking van mijn moeder geërfd, want zij heeft ook last van allergieën en geuren... alleen dus niet zo hevig als ik. Ik heb trouwens de lijst met medicijnen die ik niet meer mag of waar ik mee moet opletten gekregen en nu moet ik kijken welke medicijnen ik hiervan al eens gekregen heb en welke reactie ik daar op had. En er staan inderdaad een aantal medicijnen op die ik al eens heb gehad en waar ik dus een behoorlijke reactie op heb gehad, bv diazepam... met alle pammetjes moet ik uitkijken dat ik niet in coma val, zelfs bij de laagste dosering, dus die gebruik ik toch al nooit meer.
Na het bloedprikken moest ik nog even terugkomen, hij had me nl 2 druppeltje nalorex op mijn hand gedruppeld om te kijken wat de reactie hier op was. Hij was nl van plan om me een injectie hier mee te geven om valse morfine te laten verdwijnen, veel pijnpatiënten blijken dan veel minder pijn te hebben. Deze valse morfine wordt gevormd door kaas en tarwe. Die 2 druppeltjes begonnen echter te branden en ik kreeg een rode plek op de plaats van die druppeltjes. Dr. Tisscher vond het dan ook veiliger om me niet die injectie te geven, maar tabletjes voor te schrijven waar ik dan een kwart van moet proberen en als dat goed gaat een halve en zo moet ik dan zelf even bekijken, als het helpt, hoe vaak ik die tabletjes nodig heb... sommige komen nl toe met 2x per week een tabletje.

Die tabletjes nalorex, welke ik van dr. Tisscher heb voorgeschreven gekregen heb ik nog niet geprobeerd. Ik kreeg nl dinsdag een behoorlijke terugslag.
Mijn ouders komen altijd op dinsdag het eten brengen en op zaterdag gaan wij (Henk) het dan bij hun halen. Maar deze keer had mijn moeder een wollen vestje aan wat ze met één of andere wasverzachter had gewassen... ik rook het meteen toen ze binnen kwam. Ik werd dan ook onmiddellijk heel beroerd, kreeg hoofdpijn, werd duizelig en kreeg het gevoel alsof ik zou flauw vallen. Even later was ik dan ook niet echt meer aanspreekbaar en viel ik in slaap of halfbewusteloos of zoiets. Tevens kreeg ik een pijnaanval en al mijn spieren en gewrichten verstijfde en nog wat later kreeg ik een verlammingsaanval. Mijn ouders zijn meteen weer gegaan, maar het kwaad was al geschied. Ik ben zo'n 4 uurtjes van de wereld geweest en pas sinds vandaag gaat het weer een beetje qua moeheid en zo. Ik kon weer een beetje lopen, zover was ik inmiddels wel opgeknapt, maar ook dit lukt pas sinds vandaag weer een beetje.

Ik ben dan nu dus eindelijk een beetje op aan het knappen van de ME en nu merk ik hoe zeer de MCS mij parten speelt. Ik kan nergens naar toe i.v.m de geuren en chemicaliën. Overal waar je tenslotte komt zijn wel geuren; mensen met parfum op, geuren van de poetsmiddelen, uitlaatgassen etc. Ik hoop maar dat de volgende EPD-behandeling van dr. van Montfort hier goed tegen helpt, die is tenslotte ook tegen geuren (zie 'Dr. van Montfort - deel 11').

Vervolg

 

Sitemap