Terug

Donderdagmorgen toen ik opstond had ik gelukkig mijn stem weer terug en kon ik zelfs met hulp van Henk een beetje op mijn benen staan zodat ik me even kon wegen... ik woog 47 kilo, dus voor de crisis van niet kunnen eten was ik blijkbaar toch wel weer wat kilo's bijgekomen.
Omdat de barnsteen eerst gezuiverd moest worden, kon ik hem pas donderdag omdoen. Ik had nog een gouden kettinkje en daar heb ik hem aangehangen. Nu heb ik al sinds kindzijnde een nikkelallergie, maar sinds ik zo ziek ben kan ik ook met periodes niet tegen goud. Ik had het kettinkje nog geen uur om en ik zat alweer onder de jeukende uitslag, ook was ik moe-er maar ik legde geen link met het kettinkje... tot ik het kettinkje van de jeuk af heb gedaan... onmiddellijk was ik stukken minder moe, het was net alsof er een last van me af viel... heel raar. Sindsdien draag ik de barnsteen aan een leren veter en dat gaat prima.
Ik weet niet meer wanneer, maar dr. Tisscher vroeg ons om een afspraak te maken bij hem in het ziekenhuis in Den Bosch. Donderdag 30 juli konden we al terecht, ik had voorrang, ik zag wel wat op tegen de rit er naar toe maar ik moet zeggen dat het me reuze meeviel. Uiteraard is mijn elektrische rolstoel meegegaan, zodat ik tijdens het wachten lekker kon liggen en mijn ogen dicht kon doen. Er is bloed afgenomen om o.a te controleren op zink, calcium, magnesium, mangaan, vitamine B12 en nog wat dingetjes. Tevens volgt er nog een genetisch onderzoek m.b.t de spinnewieleiwitten 2D6, 3A4 en 2C9.
Ook heeft dr. Tisscher met een drukmeter mijn pijngrens gemeten en die bleek behoorlijk laag te zijn; nl 3,0 normaal is hij 6,0. Hij zei dat mijn lichaam niet voldoende morfine aanmaakt en daardoor is mijn pijngrens zo laag dat zelfs aanraking pijnlijk is, ook om deze reden doen bij mij de pijnstillers niet veel. Waarschijnlijk wordt dit alles veroorzaakt door schimmels.
Henk en ik hebben al jaren het vermoeden dat als ik niet aan bodybuilding had gedaan dat ik dan nog zieker/zwakker zou zijn geweest en dus vroegen we aan dr. Tisscher hoe hij hier over dacht. Hij beaamde onze gedachtegang, ook zei hij dat ik de afgelopen jaren op mijn spiermassa heb geteerd... ik heb nu dan ook niet veel meer. Dus bodybuilding heeft me eigenlijk 'gered', want anders was ik nog veel zwakker geweest en ik vraag me af of mijn lichaam dat dan wel had aangekund... echter aan de andere kant denk ik ook dat ik door bodybuilding mijn lichaam heb uitgeput/overbelast... daar zullen we echter nooit achter komen en eigenlijk doet dat ook niet meer terzake.

Inmiddels ben ik een 2e keer bij Dr. Tisscher geweest (dinsdag 13 augustus) voor het genetisch onderzoek. Ook kreeg ik toen te horen dat mijn zink en molybdeengehalte in mijn bloed veel te laag is, ik moet hier nu dus supplementen voor gebruiken. Dr. Tisscher heeft hiervoor een receptje uitgeschreven, zodat ik het via de apotheek kan bestellen met de hoop dat mijn verzekering het vergoedt. Sinds 1 januari 2002 ben ik bij Stad Rotterdam pakket Deluxe en tot nu toe hebben ze alles vergoedt, ook de acclysomadine van dr. van Montfort... alleen de medicinale cannabis is/was voor eigen rekening.
Sinds mijn kinderjaren heb ik al een of andere uitslag aan mijn vingers, dan heb ik het wel en dan weer een poosje niet - het zijn jeukende bultjes, die blaartjes worden en dan open gaan. Telkens als ik bij een huisarts kwam en ik dacht er aan vroeg ik wat het was, maar niemand wist het. Nu dacht ik er weer aan toen ik bij dr. Tisscher was en dus vroeg ik hem wat het was. Het bleek een bacterie of schimmel te zijn, dat weet ik niet meer en hier kreeg ik antibiotica voor voorgeschreven. Nu ben ik voor de meeste antibiotica allergisch en dus kreeg ik iets wat ik nog nooit heb gehad nl Tarivid 200 - 1x daags en hier blijk ik ook niet tegen te kunnen. Na inname van de tablet werd ik extreem moe, had ik weer erge buikpijn, hoofdpijn en was ik weer heel beroerd, ook had ik zeer slechte zin het leek zelfs wel alsof ik depressief was. De volgende dag rond 15.00 uur voelde ik me weer iets beter en rond 17.00 uur heb ik toen weer 1 tablet ingenomen en onmiddellijk kreeg ik weer alle symptomen terug. Omdat dit na het bezoek aan dr. Tisscher was, dacht ik eerst dat het kwam van de rit er naar toe... een terugslag dus, maar blijkbaar is de meeste ellende veroorzaakt door die antibiotica. Ik heb toen ook dr. Tisscher opgebeld, eigenlijk om te vragen hoe lang het zou duren voordat de bijwerkingen uit waren gewerkt, maar ik moest van hem onmiddellijk ermee stoppen. Hij kwam toen met het voorstel om lactobacillus acidophilis te gaan gebruiken, maar omdat ik geen lactose, aloë vera en wortel kan verdragen moet ik nu oligofructose (ik weet niet of dit juist is geschreven) gaan gebruiken, dit is op basis van cichoreisuiker -zoals je misschien wel weet is lactobacillus acidophilis een goede darmbacterie.
En nu ben ik, waarschijnlijk door de antibiotica, ook nog eens ongesteld geworden, nu was het sowieso weer tijd voor een stopweek, maar dit had ik toch niet zo gepland.

Vervolg

 

Sitemap