Terug

14-01-2004: Oh wat heb ik gesmuld met de feestdagen en oh wat ben ik er ziek van geweest. Vooral sponsje ben ik behoorlijk ziek van geweest. Nadat ik woensdag het tabletje (kerutabs) had ingenomen en 4-5 hapjes had gegeten, kon ik naar de wc rennen want ik was aan de diarree... tenminste als ik had kunnen rennen. Een aantal uur later heb ik het weer opnieuw geprobeerd, maar weer dezelfde reactie. Dus ik 's avonds hondsberoerd en kostmisselijk naar bed om te gaan slapen. Lig ik daar in mijn bedje te woelen van de misselijkheid en buikpijn en maar niet in slaap komen hè. Ik had al domperidon ingenomen tegen de misselijkheid, maar ik was zo ontzettend misselijk dat het niet veel hielp. Ik vraag aan Henk of hij me weer naar onder wil helpen, want ik wil die glaasjestruc van dr. Tisscher proberen. Die glaasjestruc gaat als volgt:
• vul 5 borrelglaasjes met wat water (in mijn geval dus Danone-water)
• roer met een vork of mes door het eten wat je wilt
• neutraliseren (in dit geval dus sponsje)
• roer met die vork/mes door het water in een borrelglaasje
• roer met diezelfde vork/mes door het water in een volgend borrelglaasje en ga zo alle 5 de borrelglaasjes af
• drink wat water uit het borrelglaasje waar je als laatste je vork/mes in hebt geroerd (wat dus het meest verdund is) en wacht even af
• drink dan het glaasje leeg en drink vervolgens het volgende glaasje leeg opwerkend van meest verdund naar minst verdund.

Je voelt je een idioot dat je glaasjes water leegdrinkt waar niets in lijkt te zitten, maar toch werkt het... althans bij mij. Mijn misselijkheid en buikpijn werd gelukkig wat minder en dus maar weer naar boven om te proberen slapen. Voordat we naar onder gingen voor de glaasjestruc, had ik al tegen Henk gezegd dat hij van mij het sponsje weg mocht gooien. Toen ik echter de volgende dag opstond wilde ik, zo eigenwijs als ik ben en zo lekker als het is, toch weer eerst wat proberen. Ik was dan ook blij dat Henk het nog niet had weggegooid.
Toen Henk schept me wat sponsje op en geeft me dit. Ik neem een hap (mmm wat heerlijk) en nog een hap en nog 1 en nog 1 (tja het is nu eenmaal overheerlijk) en wat denk je?
Geen reactie! Geen buikpijn, geen misselijkheid, geen diarree... jippie! Ik heb dus alsnog de hele kom leeg gegeten en baalde toen ik zaterdag niets meer had.
Wel moet ik erbij vertellen dat ik ook geen kerutabs meer heb ingenomen, dus ik weet niet zeker of het door die glaasjestruc nu wel goed ging of dat het aan de kerutabs heeft gelegen.

Het lijkt erop dat ik reageer op biologische voeding, van 'ongezonde' voeding krijg ik nl minder klachten. Dr. Tisscher heeft me nu dan ook aangeraden om dan maar geen biologische voeding meer te eten, want blijkbaar zit daar iets in waar ik op reageer. Nou ja dat scheelt dan weer behoorlijk in de beurs en dat komt me goed van pas met al die bezuinigingen

02-04-2004: Inmiddels eet ik dus niet echt biologisch meer, omdat ik er dus toch echt op reageer. Helaas heb ik ook nog altijd een hele hoop voedselallergieën en dus is er niet veel keus voor mij om te eten. Mijn "dieet" bestaat nu uit: schnitzel, lamsvlees, (struisvogel)biefstuk, duif, konijn, gebraden zalm en van groente: rode bieten, erwten, witte bonen in tomatensaus (in pot, biologisch en zonder suiker en toevoegingen) en maïs... niet veel keus dus. Inmiddels reageer ik ook (weer) op rijst, aardappelen, spaghetti, bami e.d. En verder eet ik brood(jes) met bv rookvlees of carobella hazelnotenpasta. Gezien mijn reactie op de laatste EPD-behandeling (februari 2003) durven dr. v. Montfort en ik eigenlijk niet echt goed om nog een EPD te proberen. Sinds de laatste EPD nl heb ik zo ontzettend veel problemen met (de geur van) eten. De geur van eten is gelukkig wel een heel stuk minder, maar wat als dat weer terugkomt en nog erger is dan de vorige keer...
Ergens wil ik wel een nieuwe EPD proberen met de hoop dat het deze keer goed aanslaat en het effect van de vorige EPD teniet doet, maar aan de andere kant dus ook weer niet want wie weet maakt het het juist erger.

Volgende

 

Sitemap