Terug

25-12-2003: Eindelijk weten we waarom ik zo'n problemen heb met warm eten sinds de laatste EPD-behandeling in februari. Ik blijk niet meer tegen het Hepar-water te kunnen en het is juist dit water waar mijn eten altijd in wordt gekookt! Wegens allergie voor (kraan)water hebben we dankzij dr. Tisscher in juli 2002 ontdekt dat ik alleen Danone Activ' en Hepar kan verdragen (zie 'Dr. Tisscher - deel 4').
Sinds die EPD-behandeling in februari kan ik geen warm eten meer verdragen, alleen de geur al ga ik van kokhalzen. Gelukkig is deze reactie op de geur van warm eten wel wat verminderd en zodoende kan ik sinds augustus ongeveer weer een beetje warm eten verdragen. Iedere keer moest ik echter snel 4-5 hapjes eten, want als het langer duurde dan een paar minuten begon ik weer te kokhalzen en kreeg ik geen hap meer door mijn keel. Ook kreeg ik altijd na het eten, zelfs van die paar hapjes, ontzettende buikpijn en werd ik kotsmisselijk. Dit werd zo erg dat ik afgelopen maand voortdurend aan de diarree ben geweest, terwijl ik normaal eigenlijk juist altijd last heb van obstipatie. Iedere keer was het dan ook een ramp wat mijn moeder moest klaarmaken qua eten voor mij. Door telkens die reactie had ik nl geen zin meer om te eten. Ook leek het door die reactie dat ik voor alles allergisch was. Het eten smaakte me ook niet, ik vond er een rare vieze smaak aanzitten, terwijl mijn moeder toch erg lekker kan koken hoor. Vanaf februari heb ik dan ook niet veel gegeten.
Zo rond maart/april ontdekte we dat ik zelfgemaakte (door mijn moeder) aardappelsalade goed kon verdragen en dit heb ik dan ook maandenlang dagelijks gegeten... alleen maar die salade en een boterham. Uiteraard stond die salade me op een gegeven moment ontzettend tegen en toen hadden we weer het probleem 'wat moet ik in hemelsnaam eten?!'. Rond augustus dus maar weer wat warm eten geprobeerd met dus telkens bovenstaande reactie, maar ja ik moest toch iets eten en dus probeerde ik het maar iedere dag weer. Tot een paar weken geleden mijn moeder ineens voorstelde om eens in Danone-water te koken. Dat idee stond me wel aan, ik kon het tenslotte altijd proberen.
Dat eten gekookt in Danone-water smaakte me goed, het was lekker en na een paar minuten besefte ik dat ik nog altijd aan het eten was en geen kokhalsneigingen had. Een paar uur later, toen ik naar bed ging, realiseerde ik me dat ik geen buikpijn had en niet misselijk was... ik had zelfs geen domperidon ingenomen, terwijl ik er daar de laatste tijd juist 2-3 van per dag nodig had! Het heeft dus echt al die tijd aan het Hepar-water gelegen! Het is wel raar dat dat beetje Hepar-water (50 ml of zo) wat ik 's nachts drink nooit voor problemen heeft gezorgd, hoewel ik nu 's nachts toch ook maar Danone gebruik.
Inmiddels eet ik dus meer en beter en blijkt het zelfs dat het meeste eten waar ik dacht allergisch op te reageren een reactie is geweest van het Hepar-water. Inmiddels heb ik ook geen last meer van diarree.
In Hepar zit extra magnesium en ik denk dat dat het probleem is geweest, ik gebruik tenslotte ook al magnesium-supplementen. Helaas is het niet nodig hebben van domperidon toeval geweest, want inmiddels heb ik het toch weer nodig. Maar dit is niet erg, het belangrijkste is dat ik weer kan eten zonder er ziek van te worden en dat het eten me weer smaakt.

Nu met de kerst en straks met oud-op-nieuw doe ik wel zondigen hoor... geen dieet voor mij die dagen. Met kerst eet ik lekker veel sponsje, zoals wij dat noemen. Ik geloof dat het ook wel hemelse blubber wordt genoemd. Het is o zo lekker, maar o zo verkeerd. De ingrediënten zijn nl.: chocolade (wit, melk en/of puur, wat je zelf wil), eieren en veel slagroom. Wel gebruik ik die dagen kerutabs hoor! Dit zijn tabletten die je via je huisarts kunt krijgen. Deze tabletten maken lactaat aan (als ik het goed heb begrepen) en zodoende kunnen mensen die een lactose-intolerantie hebben toch af en toe iets van lactose nuttigen. Uiteraard mag je het niet te vaak gebruiken, ik gebruik het dan ook alleen maar tijdens kerst speciaal voor het sponsje.
Met oud-op-nieuw eet ik uiteraard oliebollen, die horen er nu eenmaal bij. Het feit dat ik me tijdens deze dagen dubbel beroerd voel neem ik op de koop toe, af en toe moet dat tenslotte kunnen vind ik.

Vervolg

 

Sitemap