Terug

Die sun chlorella A is mij heel goed bevallen, ik had het zelfs warmer. Helaas waren ze op voordat de praktijk van dr. van Montfort weer open was en toen merkte ik pas echt hoe goed die tabletjes me hadden geholpen tegen de kou. Sinds ik ze niet meer heb, heb ik het weer vreselijk koud en doen mijn vingers vreselijk pijn van de kou. Het is dan ook de bedoeling dat ik er weer mee begin zogauw ik ze binnen heb.

Vlak voor de kerst ben ik gestopt met mijn dieet van vis en groente, dit omdat het me gewoon de strot uitkwam. Ik zag er zo tegenop om het te eten, dat ik gewoon niet meer at en alleen nog maar soep. Tussen kerst en nieuwjaar heb ik dan ook soep gegeten, behalve 1e en 2e kerstdag want toen heb ik lekker gezondigd en konijn met frietjes gegeten.
Na nieuwjaar ben ik dan weer met de biotensor aan de slag gegaan en mijn dieet ziet er dan nu ook weer anders uit, want ik bleek inmiddels weer te reageren op vis. Ik mag nu dagelijks een aardappel eten, 2x per week vlees (duif, konijn, lams of struisvogel), 2x per week vis (tonijn of zalm uit blik op waterbasis) en groente (bloemkool, broccoli, rode kool, witlof of prei). Verder een beetje rijstemelk met nutrix rijstbloem (glutenvrij) en 1 peer. Ik kan 2 sneetje roggebrood per dag eten met op 1 geitenkaas en op de ander dadelstroop.
Aangezien ik hiermee niet aan mijn calorieën kom en dus weer ben afgevallen, ik weeg nu 46,8 kilo, ben ik begonnen met een weight gainer. Dit is een poeder wat je met melk of water mengt. Op deze manier krijg je extra calorieën binnen in de juiste verhouding eiwit-koolhydraten-vet en dan nog wat vitamine en mineralen toegevoegd. Omdat ik vroeger bodybuilding heb gedaan weet ik dat zoiets bestaat en dus hebben we dat maar weer gekocht bij een bodybuildingzaak. Hier gebruik ik nu 50gr van na het avondeten en dan hoop ik maar dat ik op deze manier wat bijkom.
Ook heb ik mijn huisarts een verwijzing gevraagd voor een diëtiste (niet van de Thuiszorg), zodat zij eens kan kijken of ik nog supplementen nodig heb zoals bv calcium en misschien heeft zij nog een paar tips voor mij.
Verder is het nu afwachten tot 6 februari, want dan krijg ik weer een EPD-behandeling en hopelijk kan ik daarna dan weer wat meer verdragen.

20/02/2003: Nou de EPD zit er weer op.
Onmiddellijk na de injectie leek het wel alsof ik meer energie had, dit hield helaas niet lang aan. Toen ik thuis was aangekomen, was ik alweer helemaal kapot en ben ik dus eerst een paar uurtjes gaan slapen. Verder ben ik er best wel misselijk van geworden en ik had behoorlijke hoofdpijn. Deze klachten hebben ongeveer een week aangehouden. Het ergste was nog dat ik een behoorlijk hevige pijnaanval in mijn onderbenen/voeten kreeg, wat toch een paar weken heeft geduurd voor het weer terug was op normaal niveau. Al die tijd heb ik dus ook meer tramadol moeten gebruiken en de fysiotherapie heeft niet door kunnen gaan. Gelukkig gaat het weer wat beter en heb ik ook weer de fysiotherapie heel voorzichtig op kunnen pakken.

Deze keer was de EPD tevens tegen geuren en dat merk ik wel. Ik word ontzettend misselijk als ik eten ruik en dan vooral groente. Omdat het bij verse groente veel erger is, ben ik maar even overgestapt op potgroente. Ik kan wel weer meer verdragen, dus qua eten heb ik alweer wat meer keus. Ik kan zelfs weer een beetje chocola verdragen! Ik heb dus ook al 1 kopje warme chocomel op, mjammie! Wat is dat heerlijk zeg, dat heb ik al zeker een jaar niet meer gehad... heerlijk.

Vervolg

 

Sitemap