Terug

Ik heb mijn dieet helemaal om moeten gooien. Ik ging nl weer heel hard achteruit en volgens de biotensor van Lia Metz (Medivera, voorheen Ver.ME-Huis) werd dit voor een deel veroorzaakt door mijn dieet. Zo had ik bv 2x zuurkool gegeten en dit blijkt histamineverlagend te zijn en histamine heb je weer hard nodig met je allergieën. Mijn dieet ziet er nu als volgt uit:
• als ik opsta wat fruit (appel, kiwi, ananas, paar druiven en wat gemalen paranoten)
• een paar uurtjes later roggebrood met geitensmeerkaas of wat nutrix glutenvrije pap met haver- of rijstemelk
• als warm eten; groente (rode kool, witte kool, prei, witlof, rode bieten) en wat vis (scampi's, zalm, tonijn etc)
• rond 20.00 uur rijstepap of griesmeelpap en evt. nog wat roggeknäckebröd.

Dus geen vlees, tarwe, aardappelen, rijst en pasta meer voor mij. Nu ben ik niet echt een viseter, ik vind vis wel lekker maar niet te vaak, toch moet ik zeggen dat het dieet me goed bevalt. Dinsdag 12 november ben ik met het dieet begonnen en sinds maandag 18 november gaat het weer wat beter... ja de afgelopen dagen dan weer niet, maar dat kwam door de wasverzachter van mijn moeder.
In de afgelopen maanden ben ik gelukkig wat opgeknapt (ik kon weer wat zitten en wat lopen), maar door die achteruitgang was ik weer volledig bedlegerig en kon ik weer bijna niet meer zitten of lopen. Ik heb toen best wel schrik gehad dat ik weer zou komen te liggen zoals ik heb gelegen en ik heb ook wat traantjes gelaten van angst. Toch had ik ergens ook het idee dat aangezien ik er al eens iets boven op ben gekomen, dat dat dus ook wel nog een keer moet lukken. Toch ben ik blij dat de achteruitgang voor een deel aan de voeding blijkt te liggen, want dat betekent dat ik er zelf iets aan kan doen.

Ik heb net aan de telefoon gehangen met dr. van Montfort voor een telefonisch consult. Tijdens een congres heeft hij nog eens overlegd met dr. Tisscher over mij en hun vinden dat ik toch echt problemen heb met mijn cytochromen (dat is die genetische afwijking).
Nu kwam dr. van Montfort met het idee om procaine en chlorofiel te proberen. Deze stoffen worden nl heel makkelijk door het lichaam gebruikt waar het lichaam het voor nodig heeft (ik weet niet zeker of ik het zo goed verwoord).
Procaine is niet iets waar je zo maar mee kunt beginnen, ik althans niet gezien mijn overgevoeligheid. Hiervoor laten ze eerst als allergietest een druppeltje op je oog vallen, wordt je oog rood dan ben je allergisch voor procaine en kun je het dus niet gebruiken. Eventueel wordt daarna nog een klein beetje ingespoten om te zien of je daar op reageert, zoniet dan krijg je de volledige injectie.
Omdat we nu met de feestdagen zitten krijg ik eerst sun-chlorella A opgestuurd om te proberen, dit is een vorm van chlorofiel wat je lichaam helpt om te ontgiften. Ik moet uiteraard beginnen met 1 tabletje en als dit goed gaat mag ik het opbouwen. Uiteraard moet ik dr. van Montfort laten weten hoe het gaat.

Ik heb trouwens 6 februari weer een EPD-behandeling, deze keer dus tevens tegen geuren. Ik ben heel benieuwd of dit zal helpen, maar uiteraard vind ik het niet leuk om dan weer 4 dagen afgezonderd te zitten. En al helemaal niet, omdat we dan net 2 nieuwe katjes erbij hebben... foto's van de nieuwe poesjes (Kyra en Luna) vind je op mijn kattensite.

Dit was dus de laatste update van dit jaar, maar uiteraard ben ik er volgend jaar weer dus wip dan nog eens binnen.
Ik wens je hele fijn feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

Vervolg

 

Sitemap