Terug

Op de plaats van de injectie was de volgende dag toch wel een jeukende bult ontstaan en ik voelde me beroerder dan normaal en uiteraard moe-er, maar verder vielen de klachten eigenlijk wel mee.
Ik merkte wel direct na de injectie al dat ik weer wat meer eetlust kreeg. Ik had nl al meer dan een week niet echt honger meer en niets smaakte me, het enigste wat ik nog enigszins naar binnen kreeg was rijst met een gebakken sjalotje afgewisseld met wat rijstepap of griesmeelpap.
Tijdens die dagen vlak voor, na en tijdens de EPD moet je eentonig eten om meerdere allergieën te voorkomen. Eigenlijk mag je die dagen alleen maar bepaald voedsel eten zoals konijn, zoete aardappelen en bv rabarber, maar aangezien ik alleen maar die rijst kon eten moest ik het daar maar bij houden. Hier was ik wel blij mee, want ik moest er niet aan denken om iets anders naar binnen te zien werken. Echter na die injectie had ik dus met momenten wel zin in lekkere dingen zoals bv een frietje speciaal.

Alles bij elkaar genomen is me de EPD best wel meegevallen, behalve dan dat ik uiteraard mijn katjes weer behoorlijk gemist heb. Henk en ik zijn die dagen er achter gekomen dat de katjes mij ook misten... lief, hè? Zo lag Henk bv op mijn bed in de woonkamer mijn mail na te kijken toen Pietje op hem kwam zitten en zij mij door de telefoon hoorde praten... we hebben nl 2 telefoontoestellen waarmee we elkaar kunnen bellen. Henk was me dus wat mailtjes voor aan het lezen en telkens als ik iets zei begon Pietje te piepen (vandaar de naam) en te kijken waar ik was. Ze streek dan telkens met haar kopje tegen de telefoon aan en begon op een gegeven moment zelfs Henk aan te vallen dat hij van mijn plaats af moest gaan... ze probeerde Henk gewoon aan de kant te duwen om te kijken of ik niet onder hem lag en dat hij weg moest gaan want daar ligt vrouwtje altijd.
Ook Duvelke begon te miauwen toen hij mijn stem hoorde en ging op zoek naar mij. Ik vond het hartstikke lief toen ik dat hoorde en Henk het me vertelde en toen miste ik ze nog veel meer.

Inmiddels zijn er al weer een aantal dagen verstreken sinds de EPD en ik merk nu al dat ik meer dingen qua voeding kan verdragen... tenminste de dingen die ik met de bio-tensor heb getest. Ook smaakt het eten me weer en eet ik inmiddels weer duif in zoetzuur met aardappelpuree en spinazie. Ik moet wel zeggen dat ik ook een kopersupplement slik sinds kort, dit op aanraden van dr. Tisscher want dat zou me kunnen helpen dat het eten me weer smaakt. Ik kan dus niet met zekerheid zeggen waar het van komt dat het eten me weer smaakt... we zullen het maar houden op een samenspel van de EPD en het kopersupplement.

Alles te samen gezien kan ik zeggen dat ik de klachten van de EPD-behandeling voor lief neem, gezien wat ik nu weer allemaal kan eten... ik ben er nog lang niet, maar het gaat steeds beter met mijn allergieën. Er is trouwens met dr. van Montfort afgesproken dat we over 6 weken weer contact met elkaar zullen hebben.

Donderdag 10 oktober had ik weer een telefonisch consult met dr. van Montfort. Voorlopig krijg ik even geen EPD-behandeling meer, dit om mijn lichaam even rust te gunnen en wat conditie op te bouwen.
Dr. van Montfort was heel blij met de vooruitgang die ik geboekt heb qua eten. De volgende EPD-injectie zal niet alleen zijn voor mijn voedselallergieën, maar ook voor mijn overgevoeligheid voor geuren als chemicaliën en parfum etc. Ik blijk nl ook MCS (multiple chemical sensitivty) te hebben volgens dr. Tisscher. Ik was niet verbaasd toen ik dit hoorde, want ik vermoedde het al jaren. Ik heb al jaren producten zonder parfum om me te wassen, mijn kleren te wassen en het huis mee te poetsen etc. Dus hopelijk slaat de EPD ook hier goed bij aan.

Vervolg

 

Sitemap