Terug

Ik kan niet zeggen hoe het nu met het uitproberen van de voedselallergieën gaat, omdat ik de afgelopen weken weer heel slecht heb gelegen (net als die 3 maanden in 1999). Sindsdien ben ik nog gevoeliger geworden voor allergieën. Bij 'Dr. Tisscher' kun je lezen hoe het de afgelopen weken gegaan is.
Wel kan ik zeggen dat ik voor de 'crisis' een paar voedingsmiddelen met een 1 kon verdragen en ook kon ik beter parfum e.d verdragen, door de 'crisis' is dit dus echter weer teniet gedaan en heb ik nog meer allergieën erbij gekregen.
Het enigste wat ik momenteel kan verdragen qua eten/fruit is:
lams, paard, schaap, struisvogel, eigeel, zalm, garnalen, broccoli, bloemkool, sjalotje, kikkererwten, maïs van Bonduelle, andijvie, basmati- en pandanrijst, rijstmie, rijstspaghetti, rijstmacaroni, rijstmelk, havermoutmelk, azijn, olijfolie, honing, fructose, perzik, peren, aardbeien, watermeloen en bosvruchten. Je kunt je wel indenken dat ik met dit niet echt een wisseldieet van 4 dagen kan houden.
Mijn dieet ziet er momenteel dan ook heel saai uit, ik eet eigenlijk iedere dag zo’n beetje hetzelfde alleen dan afgewisseld qua basmati of pandanrijst, rijstmie, rijstspaghetti of rijstmacaroni.

Sinds kort kan ik weer aardappelen verdragen, dus kan het af en toe afgewisseld worden met bv aardappelpuree... dat is weer eens iets anders na al die weken rijst.

Donderdag 29 augustus heb ik dus een tweede EPD-behandeling gehad, waardoor ik van woensdag 28 augustus t/m zaterdag 31 augustus weer alleen boven heb moeten liggen. Ik vond het echter niet erg, want ik was toch wel best moe en op deze manier kom ik beter aan mijn rust toe... gewoon een beetje tv kijken, gesproken boek luisteren of wat slapen cq rusten. Door de rit naar Maastricht en de EPD-injectie zelf ben ik nog moe-er geworden, dus eigenlijk komt het voor mij wel goed uit dat ik dan boven moet blijven.

Deze keer zou ik dus een grotere dosis krijgen en blijkbaar heb ik nu de normale dosis gekregen. We moesten 15 tot 20 minuten wachten, als er dan niets mis was mochten we weer naar huis rijden. Direct na de injectie kreeg ik een opgefokt gevoel... eigenlijk moest ik rustig blijven liggen, maar dat is me dus niet echt gelukt. Waarschijnlijk mede doordat er veel te zien is in Maastricht; het was mooi weer en er liepen veel mensen rond... en aangezien ik de afgelopen jaren niet mee heb gedaan met de mode was er voor mij veel te zien en te lachen... ja dat krijg je als je nooit buiten en onder de mensen komt en vanuit de Van kon ik fijn iedereen die voorbij liep op mijn gemakje bekijken.

Een 10 minuten na de injectie begon ik erg moe te worden en was de 'hyperactiviteit' dus ook voorbij, ook begon toen de injectieplaats te jeuken... dit had ik de vorige keer zo ongeveer onmiddellijk. We hebben nog een 10 minuten gewacht en omdat ik me verder niet extreem slechter voelde of zo zijn we toen weer vertrokken naar huis. Onderweg naar huis begon ik me steeds moe-er te voelen en ik was dan ook blij toen ik eindelijk weer boven in mijn bedje lag.

Vervolg

 

Sitemap