Terug

13/04/2002: Vrijdag 29 maart ben ik begonnen om de lactulose-siroop af te bouwen van 30 ml naar 15 ml per dag met de hoop dat ik het straks misschien helemaal weg kan laten.
Ik ben na 1 week 15 ml lactulose-siroop ingenomen te hebben ipv 30 ml, toch maar weer terug gegaan naar 30 ml. Blijkbaar ben ik te snel geweest, want in die week is het weer verstopt geraakt.
Ik ben sinds het dieet vreselijk moe, zo moe dat Henk me weer moet helpen met plassen etc. Hij moet me bij de benen omhoog tillen om zo het bedmatje onder m'n kont te schuiven, net als een baby of peuter die bij de beentje wordt opgetild om de luier onder z'n kontje te leggen. Dan moet Henk m'n benen uit elkaar leggen om de liggende plasfles aan te leggen, dan m'n benen weer bij elkaar duwen, dekbed over me heen leggen en evt. op m'n blaas duwen en wachten maar tot ik geplast heb. Daarna volgt het hele ritueel weer opnieuw, maar nu andersom. Praten lukt bijna niet meer, net als tv kijken en computeren. De meeste tijd lig ik maar wat voor me uit te staren.

25/04/2002: Maandag 6 mei krijg ik mijn injectie, dan moeten we dus weer naar Maastricht toe. Voor, tijdens en na de EPD-behandeling mag je niet met bepaalde dingen en geuren in aanraking komen, omdat je dan grote kans hebt dat je daar dan allergisch voor wordt. Dit houdt in dat ik vanaf zondag 5 mei tot en met woensdag 8 mei boven moet blijven liggen zonder mijn katjes en m'n pc, gelukkig mag ik wel tv kijken en gesproken boeken luisteren. Henk legt een overall in de gang klaar samen met een paar slippers, zodat hij dat snel heeft aangetrokken als ik boven hulp nodig heb of eten of iets dergelijks moet hebben. Hij kan nl niet met z'n gewone kleren naar boven komen, want daar kunnen kattenharen op zitten. Omdat we absoluut niet het risico willen lopen dat ik allergisch wordt voor katten, spelen we dus maar op safe door het op deze manier te doen. Het zijn gelukkig maar 4 dagen, maar het zullen wel 4 lange, eenzame dagen worden. Henk kan nl niet boven bij me komen zitten omdat we Duvelke (zie mijn kattensite) nog niet alleen in de kamer kunnen laten. Bah, ik zie hier echt niet naar uit, ik hoop maar dat deze ellende straks niet voor niets zal zijn geweest.

Het lijkt er op dat de extreme moeheid, waar ik sinds het dieet last van heb, aan het verdwijnen is. Hier ben ik hartstikke blij mee, want het is de afgelopen weken echt geen pretje geweest. Nu maar hopen dat ik langzaam steeds meer op zal knappen.

Het lijkt wel alsof ik weer gezond ben, zo'n groot verschil is het met de moeheid van het dieet en de moeheid voor het dieet. Ik ben uiteraard niet gezond, maar het is een enorm verschil. Voor het dieet vond ik de moeheid die ik toen had vreselijk en ik dacht dat ik dat geen jaren vol zou kunnen houden, maar nu na die moeheid te hebben gehad van het dieet stelt die moeheid van voor het dieet niets meer voor... begrijp je het nog een beetje?

Het is vandaag zaterdag 27 april en zo meteen ga ik m'n site updaten, daarom wil ik hier nog even vermelden dat ik, na 2 dagen veel minder moe te zijn geweest, vandaag helaas weer net zo moe ben als voorheen... ik hoop maar dat vandaag dan gewoon een slechte dag is en dat het morgen weer beter gaat.

Vervolg

 

Sitemap