Terug

Dr. van Montfort schrijft me nu een dieet uit wat ik per post krijg opgestuurd. Het komt er in ieder geval op neer dat ik dus die middelen weg moet laten (ook toevoegingen als de E-nummers) en dat ik tevens een rotatie-dieet moet volgen van minimaal 4 dagen d.w.z 1ste dag bv rundvlees, volgende dag vis en pas de 5e dag weer rundvlees, dit geldt ook voor de groenten e.d. Zo moet ik ook rekening houden met boterhammen, als ik bv een boterham met rookvlees eet dan mag ik niet volgende dag rundvlees als warm eten, dat moet dan diezelfde dag en anders pas na 4 dagen weer.
Verder wil hij mij injekties geven om het immuunsysteem op te vijzelen. Hoe we dit gaan doen, moet hij nog uitvogelen en krijgen we te horen zogauw hij het weet.
Ik heb gevraagd of ik misschien niet toch weer met de pil mag beginnen en dat mag gelukkig. Ik ben gisteren trouwens weer ongesteld geworden, er hebben 21 dagen tussen gezeten dus ik ben het 1 week te vroeg. Ik ben vandaag dan ook maar direct weer begonnen met de pil.
Tevens zijn er waarschijnlijk een paar medicijnen die ik niet mag gebruiken oa paracetamol. Ook dit kijkt hij nog na, uiteraard word er voor vervanging gekeken.

31/03/2002: Ik ben nu zo'n 1,5 week bezig met het dieet en het bevalt me goed. Ik heb het gevoel dat mijn darmen weer wat werken, dus heb ik minder last van buikpijn, misselijkheid, beroerdheid en verstopping. Dit zorgt er uiteraard voor dat ik me iets prettiger voel, alle beetje helpen tenslotte. Dit wil overigens niet zeggen dat ik minder ziek of moe ben, in tegenstelling ik ben juist nog veel moe-er. Het is wel een heel gepuzzel om uit te vogelen wat je wel en niet mag eten, vooral het roteren is even wennen. Maar als je eenmaal een ritme te pakken hebt, gaat het ook goed. De eerste paar dagen had ik vreselijk veel zin in cola, terwijl ik cola niet echt lekker vind en dus bijna nooit drink. Ik vermoed dat dit kwam door de volledige onthouding van suikers, eerder at ik nog wel geregeld iets met suiker erin. Die eerste paar dagen waren ook het moeilijkst... ik had zin in allemaal lekkers wat ik niet mag hebben en mijn darmen rommelden behoorlijk. Na een aantal dagen ben je het gewend en heb je geen zin meer in lekkere ongezonde dingen... ikke tenminste. Ik ben dan wel nog maar kort bezig met dit dieet, maar ik vind het tot nu toe makkelijk vol te houden.
Inmiddels heb ik schriftelijk bericht gekregen van dr. van Montfort; die injectie wordt een EPD-behandeling genoemd (Enzym Potentiële Desensibilisatie). Dit houdt in dat je een lichaamseigen enzym (ß-glucuronidase) in een zeer kleine hoeveelheid krijgt ingespoten... er is hier nog geen datum voor geprikt. Voor, tijdens en na die EPD-behandeling moet je met heel veel dingen rekening houden oa geen parfum, deodorant, tandpasta, niet roken, wassen met zeep zonder parfum, ook niet in dergelijke winkels komen, geen kranten/tijdschriften en nieuwe boeken lezen ivm geur etc. Dit omdat deze dingen het effect van de behandeling kan verminderen. Ik vind al deze dingen niet erg, want ik gebruik dat toch allemaal niet (ik kan niet tegen chemicaliën). Er zijn echter 2 dingen die ik heel erg vind, nl je mag een aantal dagen geen huisdieren en computer om je heen hebben. Dit vind ik echt verschrikkelijk, ik kan mijn katjes toch niet missen!!!!! En zonder mijn computer verveel ik me stierlijk, hoe moet ik dan in godsnaam de dag doorkomen?! Bah, bah en nog eens bah!!!! Met al die andere dingen straffen ze me niet, maar hiermee wel. Bah, dit vind ik echt niet leuk! Trouwens ik kan mijn katten niet wegdoen en bij mijn ouders logeren gaat ook niet, want mijn vader houdt duiven. Het enigste wat dan overblijft is dat mijn pgb-hulp van te voren boven heel goed alles poetst en dat ik dan boven blijf liggen en in de tussentijd mogen de katten dan niet naar boven en mag ik mijn laptop niet gebruiken. Wat zal ik mijn katten missen, zij geven juist zoveel vrolijkheid aan mijn leven!

Vervolg

 

Sitemap