Wat een blunder

Zaterdag 30 november was ik ff alleen thuis toen Henk mijn eten bij mijn moeder ging halen. Net in die tijd kwam er een vrouw aan de deur. Ik heb geen idee wie het was en ik had haar nog nooit eerder gezien. Nu wil dat niet zoveel zeggen met mij ME-geheugen hoor, want ik kan geen gezichten en namen onthouden, voor het zelfde geld is het een heel bekend iemand.

Die vrouw belt dus aan en ik neem de hoorn op bij mijn bed, waarmee ik me buiten verstaanbaar kan maken. Ik vraag dus heel beleefd 'ja hallo?', maar krijg geen antwoord. Dus ik nog een keer 'ja hallo', maar nu wat harder... nog geen antwoord. Ik vraag nog wat harder 'ja hallo, kan ik u helpen?', maar nog niets. Langzaam begin ik me te ergeren, want ik kan mijn energie en stemgeluid wel voor wat anders gebruiken. Ik vraag nog een keer, bijna schreeuwend, 'kan ik u helpen?' en weer geen reactie. Dus ik inmiddels wel een beetje boos en schreeuwend 'bent u doof of zo?!', maar weer geen reactie. Even later loopt de vrouw een beetje beduusd weg en ik me maar afvragen wie dat was en wat ze moest.

Even later komt Henk thuis en ik vertel hem dit alles. Hij loopt naar de voordeur, ik pak de hoorn weer op bij mijn bed en zeg expres heel zachtjes 'ik koop niet aan de deur'. Ik hoor niets, ik zal wel te zacht gepraat heb en zeg dus wat harder 'hoi Henk'. Even later komt Henk weer naar binnen en zegt 'ik hoor jou goed, ook dat eerste zachte zinnetjes heb ik gehoord, maar jij hoort mij niet'.

Henk en ik liggen dubbel van de lach, want ik heb die vrouw dus zitten uitfoeteren terwijl ik degene was die haar niet hoorde. Ik schaam me wel een beetje hoor, dat ik zo op die vrouw gereageerd heb maar ja wist ik veel dat zij mij niet hoorde.

Nadat we wat waren bijgekomen van het lachen haalde Henk het kabeltje wat van het kastje naar de hoorn loopt eraf en steekt het er weer opnieuw in. Toen Henk weer naar buiten en nu hoorde ik hem wel praten. (noot juli 2004: even later zijn ze toch moeten komen voor de intercom, want ineens deed hij het helemaal niet meer. Ik heb een nieuwe gekregen en die doet het perfect, sinds kort echter heeft de intercom boven nu hetzelfde probleem... dus ik hoor niets, maar buiten horen ze mij wel.)

30 November 2003

Volgende

   

 

Sitemap