Terug

Dag 4
Het heeft lang geduurd voor ik in slaap viel en ik ben natuurlijk geregeld wakker geworden, ook van de pijn, maar ik heb toch niets geslikt. Om 10.30 uur word ik echt wakker, hartstikke beroerd en ik verga van de pijn, ik lig helemaal te bibberen. Ik duw op de bel en gelukkig duurt het niet lang voor er iemand komt. Ik neem eerst mijn tabletten in, poets dan m’n tanden en dan rijden ze me naar boven naar het zonnedek.
Om 13.00 uur laat ik me naar het dek rijden, de zon schijnt heerlijk en ik lig lekker met de benen bloot op bed.
Het gedicht wat ik gisteren heb gekregen, blijkt van een vrouw te zijn die ook Ingeborg heet. We hebben een hele poos lekker samen gekletst. Toen zij ging eten, heb ik samen met Douwe moppen verteld. Niet veel later ging de zon weg en begon het fris te waaien, dus weer naar het overdekte deel.
Om 15.00 uur ga ik wat slapen, want om 18.00 uur is captain’s dinner en dat wil ik toch meemaken. Van Ans krijg ik een jurk te leen, ik mag zelfs kiezen uit 2 jurken. Tijdens het inpakken was ik aan het denken om mijn lange zwarte jurk mee te nemen, maar ik dacht ‘in bed is dat niet zo handig’, dus heb ik hem niet meegenomen. Als ik had geweten dat we captain’s dinner zouden hebben, dan had ik hem natuurlijk wel meegenomen. Voor ik ga slapen vraag ik of ze me tussen 17.00 en 17.30 uur wakker willen maken.

Ans en ik + haar jurk

Ik heb niet echt geslapen en om 17.00 uur komen ze me halen. Ze helpen me de jurk van Ans aan te doen en daarna helpen ze me terug op bed. Deze keer op bed, in bed ligt nl zo moeilijk met een lange jurk aan en bovendien is hij dan niet te zien. Om 18.00 uur begint captain’s dinner, ik heb ook een beetje gegeten, van alles 1 hapje.
Om ongeveer 19.00 uur begint m’n linkerarm te verkrampen en even later zijn ook mijn beide benen verkrampt. Om 20.30 uur is eindelijk het captain’s diner afgelopen en vraag ik of er iemand is die kan masseren. John masseert mijn onderbenen, het is pijnlijk maar het helpt wel. Een poosje later kan ik gelukkig mijn linkerarm en beide benen weer bewegen. Onder het eten had ik moeite om niet in slaap te vallen. Na het captain's diner speel in de salon iemand muziek en zingt. Ook de polonaise komt aan de orde, wat een mooi gezicht al die oudere mensen aan de polonaise en een plezier dat ze hebben. Om 0.00 uur ga ik slapen.

Vervolg

   

 

Sitemap