Terug

Op dinsdag 2 augustus heeft Kersten Revalidatie mijn nieuwe handbewogen rolstoel gebracht. Na wat telefoontjes gepleegd te hebben, hoefde deze gelukkig niet opnieuw aangevraagd te worden. De nieuwe rolstoel zit heerlijk, het is dan ook een comfort rolstoel. Wie weet, als ik die al een paar jaar eerder had gehad, had ik misschien eens de deur uitgekund.

Donderdag 9 augustus is om ongeveer 13.00 uur de intercom in de woonkamer eindelijk geplaatst. Eigenlijk zou dit voor mijn boottocht gebeuren, maar uiteraard zijn ze die afspraak niet nagekomen. Maar goed, ik heb sinds vandaag eindelijk een intercom. Nu kan Henk ook eens weg als ik bezoek verwacht, hoeft hij niet meer thuis te blijven om de deur te openen.

Dinsdag 14 augustus zijn ze van Koppen Bouw uit komen kijken wat er nog gedaan moet worden, dit zouden ze zo snel mogelijk afmaken.
De volgende dag komen de baas van Koppen Bouw en iemand van de gemeente naar de serre kijken om te bekijken hoe ze die moeten gaan aanpassen zonder dat het de gemeente te veel geld kost. Ik heb mijn elektrische rolstoel nog steeds niet, maar toch word de serre al aangepast en krijg ik hem niet eerst op proef. Het bedrijf wat die elektrische rolstoel moet leveren was het daar namelijk niet mee eens. Eigenlijk wel logisch, want die rolstoel is speciaal op mij aangepast en als ze hem terugkrijgen kunnen ze er niets mee. Er is tenslotte weinig kans dat iemand precies dezelfde maten heeft als ik en ook nog eens precies diezelfde rolstoel nodig heeft.

Woensdag 22 augustus was om 09.50 uur de hoorzitting. Ik had nl een aanvraag in het kader van vervoersvoorziening een rolstoelbus aangevraagd. De GGD-arts die mij gekeurd heeft, zei toen hij wegging, dat de belbus niet geschikt voor mij was. Echter toen ik de papieren van de gemeente kreeg, bleek dat hij op papier heel iets anders had gezet nl dat de belbus voor mij WEL geschikt was en uiteraard stemde de gemeente hiermee in. De belbus is om meerdere redenen niet geschikt voor me, oa omdat de andere mensen in de bus parfum e.d. gebruiken en hier kan ik niet tegen en dus word ik in de bus alleen maar zieker en ook omdat je in de bus rechtop moet zitten met je rolstoel en dit kan ik niet, juist daarom heb ik een elektrische ligrolstoel. Ik heb toen mijn SPD-consulent gebeld en hij heeft toen samen met de juriste van de SPD naar het rapport gekeken. Zij kwamen toen tot de conclusie dat het rapport niet klopte qua opzet en de betreffende arts zich in het rapport zelf tegensprak, zodoende dus de hoorzitting. Omdat ik echter niet lang genoeg kon zitten voor de hoorzitting is de juriste van SPD alleen naar de hoorzitting gegaan. De enigste manier voor mij om er ook bij aanwezig te zijn, zou met de ambulance op een brancard zijn geweest en dit leek ons geen goed idee… je weet tenslotte niet hoe de gemeente dan denkt. Wel heeft de juriste dit door aangegeven op de hoorzitting. Tijdens de hoorzitting heeft de gemeente gevraagd voor alle papieren ivm aanschaf van de auto (omdat de keuringsarts had gezegd dat eigen vervoer voor mij de beste oplossing was, waren wij al gaan kijken voor een andere auto en hebben we er ook een gekocht, nl een GMC Vandura 2500) en aanpassingen ivm vervoer van de elektrische rolstoel. De gemeente ging dan kijken of ze de aanpassingen doen betalen en/of ze de aanschaf gedeeltelijk doen vergoeden. Het ziet er dus positief uit.

Inmiddels is het alweer september en Koppen Bouw is nog steeds niet begonnen met het afmaken van de aanpassingen. Henk heeft ze alweer verschillende keren gebeld en telkens zeggen ze dat ze volgende week beginnen… maar dat doen ze dus niet!!
In de serre komt een bredere deur, zodat ik makkelijk met de elektrische rolstoel erdoor kom. Deze deur is in bestelling en het zou 6 weken duren voor ze hem binnen zouden hem, ik ben benieuwd wanneer ze dan gaan beginnen als ze hem binnen hebben. De gemeente heeft Koppen Bouw ook al aangespoord om de aanpassingen sneller klaar te hebben. Zij vinden ook dat het veel te lang duurt, echter meer dan aansporen kan de gemeente ook niet doen. Ik heb nog geluk dat de gemeente doet aansporen, want normaal doen ze helemaal niets.

Vervolg

   

 

Sitemap