Ellende met WVG-aanpassingen (15-6-2001 t/m 04-01-2002)

Vrijdag 15 juni zijn ze begonnen met de aanpassingen in het huis. Op 19 april 2001 had de gemeente al de goedkeuring gegeven. Uiteindelijk na een telefoontje van onze WVG-man, zijn ze dus toch begonnen.
Om 08.30 uur stonden 3 man op de stoep. Nadat Henk ze had binnen gelaten, kwam hij mij wakker maken en helpen om naar onder te gaan om daar in bed te liggen. Door het lawaai was ik natuurlijk al wakker. Boven zou van de muurkast op de badkamer een toilet gemaakt worden. Dus waar begonnen ze als eerste mee? Juist, de muurkast uitbreken. Shit, wat maakt dat een lawaai. Waarom kunnen ze zoiets niet ’s middags of ’s avonds doen, als ik wakker ben. Onder waar het bed staat, was de andere man bezig met stroom aan te leggen voor de intercom en elektrische deurontsluiter, die zou ik eigenlijk vorig jaar zomer al gekregen hebben, maar dit was de gemeente vergeten.
Nou ik heb dus lekker beroerd, met oordopjes en zelfs soundbarrier op in bed gelegen… tering wat maakt zo’n boorhamer(?) een kabaal. Om niet in te storten heb ik de hele tijd achter de laptop gelegen. Je bezig houden, je weet je wel, op adrenaline leven. Natuurlijk heb ik dit niet de hele tijd vol kunnen houden, zodat ik tussendoor toch soms lichtelijk instortte, maar gelukkig niet te erg want dat zou een ramp zijn met dat kabaal.
Om 15.30 uur vertrekken ze weer; de muurkast is uitgebroken, de waterleiding en de afvoer is gemaakt en de kabel voor de intercom onder ligt klaar… de intercom zelf was natuurlijk nog in bestelling.
Toen ze weg waren heb ik niet durven slapen, omdat ik dan altijd veel slechter wakker wordt, ik heb dan altijd het gevoel alsof ik doodga… echt een rotgevoel. Door zo over mijn grens te gaan, was ik ’s avonds zo uitgeput dat ik niet meer in slaap kon komen (waarschijnlijk deed de adrenaline nog altijd zijn werk). Dus de volgende dag noodgedwongen weer vroeg op, maarja ik had toch niets geslapen. Het hele weekend heb ik last gehad van de adrenaline, ik was hartstikke moe maar kon niet (goed) slapen. Eindelijk zondagnacht was de adrenaline uitgewerkt en heb ik doorgeslapen tot maandag 14.30 uur. Het is dat de hulp er was, anders had ik nog een aantal uur geslapen. Eigenlijk zou de tegelzetter maandag rond de middag komen, maar hij is niet geweest… ik natuurlijk blij, ik was tenslotte helemaal op. Dat hij maandag niet is geweest, is ook weer een nadeel… want nu stond hij dinsdagmorgen om 08.30 uur op de stoep. Shit, alweer zo vroeg op om onder te gaan liggen. Waarom bellen ze niet op om te zeggen wanneer ze komen, dan blijf ik gewoon onder slapen zodat ik niet zo vroeg uit bed moet??!!

Het was de bedoeling dat de tegelzetter de tegels zou zetten op de badkamer daar waar het toilet komt, maar wat blijkt; de 2 mannen hebben vrijdag hun werk niet goed gedaan, dus de tegelzetter moest eerst weer breken en dan stukadoren. Gelukkig was het breekwerk nu zonder de boorhamer(?), dus dat scheelde toch in lawaai. Maar nu moet hij dus wel morgen (woensdag) terug komen om dan de tegels te zetten.
Om 08.15 uur staat hij op de stoep en begint te betegelen op de badkamer. Henk komt me natuurlijk weer halen om me naar onder te helpen. Bah, ik ben helemaal kapot en kotsmisselijk, waarom moeten ze nu ook praten, dat ze dat maar in hun eigen tijd doen.
Ik heb vandaag nog tot 10.00 uur met oogmasker op gelegen, maar ik ben toch te misselijk van het geluid. Vandaag is trouwens de cesar-therapeute voor het eerst geweest, we hebben alleen gepraat over hoe en wat. Volgende week woensdag komt ze weer en dan gaan we wat doen, ik ben benieuwd.
De tegels op de badkamer zijn natuurlijk niet dezelfde als die er al jaren zitten. Mijn hulp zegt dat het niet uit ziet, niet alleen kleur is anders, nee ook de afmeting van de tegel is anders. Er zit nu een langwerpige tegel tegen de muur en er komt een vierkante tegel ernaast!!! De tegelzetter vind het ook nergens naar uitzien, dus hij probeert dat hij de hele muur met dezelfde tegels mag betegelen, maarja dat is natuurlijk niet aan hem. Idem dito met de vloertegels… ik hou mijn hart vast!!!! Hoe zal het er in godsnaam uit komen te zien!!!

Vervolg

   

 

Sitemap