Fysiotherapie

In 1998 heb ik een paar maanden fysio op bed gehad en dat werkte toen averechts, dus zijn we daar maar mee gestopt. Omdat ik nu zover ben opgeknapt dat ik weer ongeveer 15 meter kan lopen en ongeveer 30 minuten zonder problemen kan zitten, dacht ik, ik probeer weer fysio misschien gaat het deze keer wel goed.

Nou fysio is vorige week donderdag (19 april) gekomen en ik heb liggend op bed de volgende oefening gedaan: je knie zover mogelijk (zonder meer pijn) naar je toe trekken terwijl je met je hak over de matras schuift. Dit heb ik met ieder been 3x gedaan, daarna heeft de fysio deze oefening bij mij gedaan (ik moest dus mijn been volledig ontspannen en niet meehelpen), daarna weer zelf. De keren dat ik het zelf moest doen kwam ik tot 3x per been daarna verkrampte de boel weer.

Direct daarna en de dagen daarna heb ik meer pijn gehad in vooral mijn bovenbenen, meer last van trillen en spasmen en meer last van het bekende stroomgevoel (alsof duizenden naalden in je benen prikken), en natuurlijk was ik veel moeër. De bedoeling was dat ik deze oefening zelf zo vaak mogelijk zou doen, maar dat is dus niet gelukt.

Toen zondag ben ik 2 uur bewusteloos geweest en maandag ben ik ook nog bewusteloos geraakt, doordat mijn bloeddruk veel te laag was (80/50 en nog lager) .... of dit een reactie is op de fysio weten we (nog) niet. Het kan daar van zijn, fysio en ik hebben dan ook afgesproken om deze week te laten vervallen en dan volgende week donderdag weer te proberen en dan te kijken wat dan de reactie is.

Henk (mijn vriend) heeft zondag ook zijn schoenen ingespoten (spray tegen regen) en daar kreeg ik toen direct de volgende klachten van: kotsmisselijk, pijn aan mijn neus, hoofdpijn en licht/zweverig gevoel in mijn hoofd... dus die bewusteloosheid kan ook een reactie hier op zijn.
Ik kan sowieso niet goed tegen chemicaliën, daarom had Henk zijn schoenen buiten al ingespoten, maarja de stank aan die schoenen ben je natuurlijk niet direct kwijt.

Nu heb ik sowieso veel last van bewustzijnsdalingen en de laatste weken merk ik ook dat ik tussendoor heel ff-tjes (een paar seconden) weg ben. Ik heb dit al jaren maar de laatste tijd toch wat vaker, een teken dat ik rustiger aan moet doen? Nouja, ik ben in ieder geval benieuwd hoe het na de volgende fysio zal gaan... aan de hand daarvan trekken wij (ik en fysio) onze conclusies.

Oja, ik ben nog wat wijzer geworden van fysio... ik heb nl wellicht een whiplash. Mijn vriend en ik hebben nl een aanrijding van achter gehad en ik ben toen op brancard met ambulance en nekkraag naar ziekenhuis gebracht.
Dit is van de zomer gebeurd toen ik voor het eerst sinds 2 jaar weer eens in de auto stapte om met Henk ergens ff snel naar toe te gaan... dat was dus een mooi eerste ritje uit... NOT!! Hoezo pech.

Afgelopen donderdag (3 mei) weer fysio gehad. Omdat ik vreselijk moe was en mijn lijf stijf aanvoelde hebben we alleen passieve oefeningen gedaan. Dus eigenlijk hetzelfde als de vorige keer maar nu dat alleen zij voor mij mijn benen deed buigen. En jawel hoor, steken in mijn knieën en de dagen daarop weer heel moeilijk lopen en geregeld door mijn knieën gezakt. En ik ben zo vreselijk moe, ik wou dat ik een spuit kon krijgen zodat ik een aantal dagen achter elkaar kon slapen.

Ik ben na een paar keer gestopt met fysio, blijkbaar werkt het bij mij nog altijd averechts. Ik heb van andere ME-patiënten het advies gekregen om eens cesar-therapie te proberen en daar ben ik nu mee bezig.

april-mei 2001

Volgende

   

 

Sitemap