Terug

Volgens mijn spd-consulent is het probleem dat de medisch adviseur van Stad Rotterdam ME, FM en MCS niet als ziekte accepteert en dus leek het hem het beste om te kijken of er een arts is die het wel accepteert en het voor me op wil nemen. Daar dr. Tisscher bij mij ook de diagnose MCS heeft gesteld, heb ik hem gevraagd of hij dat wil doen en hij heeft ingestemd. Hij kan tenslotte alles uitleggen mbt ME, FM en MCS. Hij gaat dan nu ook contact opnemen met Stad Rotterdam en dan maar hopen dat het helpt.
Op dinsdag 9 september om half 12 heb ik overigens die telefonische hoorzitting. Mijn spd-consulent zal erbij aanwezig zijn om mij (eventueel) bij te staan.

Ook hebben we inmiddels contact gehad met Rechtsbijstand.
We moeten alle papieren opsturen (ook de papieren ivm de daisyspeler) en op papier zetten hoe en wat. Hun gaan dan kijken of er een regel is waarop we ons kunnen beroepen. Dit betekend wel weer ff veel werk voor ons (papieren kopiëren en brief schrijven), maar het is voor een goed doel.

Inmiddels heb ik mijn 20 boeken van de LSB binnen, waaronder ook het volgende (5e) deel van William Sarabande... jullie kunnen je wel indenken welk boek ik als eerste ga luisteren.

We zijn net gebeld door de medisch adviseur (Dhr. De Waard) van Stad Rotterdam (= de eerste keer dat we hem aan de telefoon hebben). Ze zullen deze keer de reparatiekosten van mijn laptop betalen!!!!!
Zouden ze ons bezwaarschrift ontvangen hebben? We hadden nl in dat bezwaarschrift gemeld dat een kopie van de brief tevens naar Rechtsbijstand is verstuurd.
Gaat hij een volgende keer weer stuk, dan wordt hij niet meer gemaakt en komen ze hem ophalen.
Gaat mijn bed stuk, dan wordt dan opnieuw bekeken of ik wel een bed nodig heb.
Bij Stad Rotterdam is het nl zo dat iets steeds opnieuw beoordeeld wordt, dus gaat een hulpmiddel stuk dan wordt dan opnieuw beslist of je het hulpmiddel (nog) wel nodig hebt. Zo niet, dan wordt het opgehaald.
De toekomst over mijn bed e.d. is dus absoluut niet zeker, het is maar te hopen dat niets stuk gaat.
De reden dat ze mijn laptop overigens een volgende keer niet meer betalen is, omdat ik hem niet nodig heb om te communiceren... ik kan tenslotte praten, ook al is dat heel zacht en slechts voor korte tijd. Dat ik de laptop gebruik om sociale contacten te hebben doet niet ter zake.
Een bed wordt ook alleen maar goedgekeurd als je er op verzorgd moet worden, maar dat je een aantal uren PGB hebt om verzorgd te worden is weer niet doorslaggevend. Je moet een medische indicatie hebben waaruit blijkt dat je op bed verzorgd moet worden. Ik vind het allemaal erg krom en frustrerend. Ik hoop maar dat er nu niets meer stuk gaat. Wel nemen we nog even contact op met Rechtsbijstand of we volgens hun toch met de zaak verder moeten gaan of maar moeten wachten tot een volgende keer (wat hopelijk nooit gebeurd).
Over de daisyspeler kon de medisch adviseur nog niets zeggen. Hem en 2 anderen spreken we dinsdag 9 december tijdens die telefonische hoorzitting. Ik hoop maar dat hij na het telefoontje van dr. Tisscher WEL inziet dat ik de daisyspeler e.d. nodig heb, maar eerlijk gezegd heb ik er een hard hoofd in want hij kwam erg kortzichtig over.

November 2003 deel 2

Vervolg

 

Sitemap